Οι τηλεοράσεις υπέρ-υψηλής ανάλυσης βρίσκουν τη θέση τους στην αγορά

Οι τηλεοράσεις υπέρ-υψηλής ανάλυσης βρίσκουν τη θέση τους στην αγορά

Αν και πέρσι, οι πωλήσεις Ultra HD μοντέλων δεν ξεπέρασαν τα 6.000 κομμάτια, φέτος εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξουν τις 40.000 συσκευές

Οι τηλεοράσεις υπέρ-υψηλής ανάλυσης βρίσκουν τη θέση τους στην αγορά
Η τάση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην ευρωπαϊκή αγορά των τηλεοράσεων, με την αύξηση των ιντσών και τη σημαντική άνοδο των πωλήσεων Ultra HD και κυρτών (curved) συσκευών, υιοθετείται όπως φαίνεται σιγά-σιγά και από τους καταναλωτές στη χώρα μας.

Καθώς το 2014 ήταν μια ανοδική χρονιά για την εγχώρια αγορά, με τις πωλήσεις - χάρη στο Μουντιάλ και την ψηφιακή μετάβαση - να ξεπερνούν τα 820.000 τεμάχια, ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του 2015 αναμένεται να είναι η ουσιαστική εμφάνιση της κατηγορίας των τηλεοράσεων με πάνελ υπέρ-υψηλής ανάλυσης. Πέρσι, οι πωλήσεις Ultra HD μοντέλων δεν ξεπέρασαν τα 6.000 κομμάτια. Φέτος εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξουν τις 40.000 τηλεοράσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, παρά τη δεδομένη έλλειψη περιεχομένου, παίζει και η εμφάνιση πολύ πιο προσιτών, entry level UHD μοντέλων.

Πανευρωπαϊκά το 2014 οι τηλεοράσεις άνω των 55 ιντσών (όπως τοποθετούνται τα περισσότερα premium μοντέλα) έφτασαν σε τεμάχια το 22%, από μόλις 11% το 2012, με την κατηγορία μεταξύ 32'' και 42 ιντσών να παραμένει η δημοφιλέστερη (28%), διαγράφοντας ελαφρώς πτωτική πορεία χρόνο με τον χρόνο (από 33% το 2012).

Κλείσιμο
Οι πωλήσεις Ultra HD τηλεοράσεων έφτασαν το τελευταίο τελευταίο τρίμηνο του 2014 στο 38%. Το ίδιο διάστημα, μια στις πέντε νέες τηλεοράσεις που πουλήθηκε στην Ευρώπη ήταν κυρτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη διάθεση των νέων σειρών τηλεοράσεων SUHD στην ελληνική αγορά. Η νέα γενιά τηλεοράσεων αποτελείται από τις σειρές JS9500 (από 65’’ έως και 88 ίντσες), JS9000 (από 48’’ έως και 65 ίντσες) και JS8500 (από 48’’ έως και 65 ίντσες) και είναι διαθέσιμες σε όλο το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Samsung.

«Με τις SUHD τηλεοράσεις η Samsung εγκαινιάζει μία νέα εποχή στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Οι νέες σειρές SUHD ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες, που προσφέρουν μία εντελώς καινούργια και προηγμένη εμπειρία θέασης, ξεπερνώντας τα όρια των προγενέστερων τηλεοράσεων», ανέφερε ο Γιώργος Τσαούσης, επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas.

Οι νέες SUHD τηλεοράσεις της Samsung υπόσχονται εντυπωσιακή εμπειρία θέασης, έξυπνη και εύκολη πλοήγηση, καθώς διακρίνονται για τον κομψό, κυρτό σχεδιασμό τους. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Samsung, η online ενεργοποίηση και διασύνδεση των έξυπνων τηλεοράσεων της στην ελληνική αγορά κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 80%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης