Επεξεργαστές για προσιτά smartphones από την Intel

Επεξεργαστές για προσιτά smartphones από την Intel

O CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, υπογράμμισε τις από κοινού προσπάθειες με τις Alcatel-Lucent, Ericsson και Huawei, με στόχο την κάλυψη της ζήτησης νέων υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες, στο cloud και τα data centers

Επεξεργαστές για προσιτά smartphones από την Intel
Μια σειρά από mobile πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, χαμηλού κόστους system-on-chip (SoC) για smartphones, phablets και tablets, μια προηγμένη λύση LTE, αλλά και καινοτομικές εμπειρίες personal computing, ανακοίνωσε η Intel στο Mobile World Congress.

Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τη σειρά επεξεργαστών Intel Atom x3, οι οποίοι αποτελούν το πρώτο SoC της εταιρείας με ενσωματωμένες λετουργίες επικοινωνίας, προοριζόμενο για entry level χαμηλού κόστους συσκευές, καθώς και το  modem XMM 7360 LTE Advanced, σχεδιασμένο για μέγιστη απόδοση και παγκόσμια κάλυψη. 

Επιπροσθέτως, ο CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, υπογράμμισε τις από κοινού προσπάθειες με τις Alcatel-Lucent, Ericsson και Huawei, με στόχο την κάλυψη της ζήτησης νέων υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες, στο cloud και τα data centers, όπως επίσης και σχετικά με τη βελτίωση της δικτυακής απόδοσης αλλά και την επιτάχυνση της πορείας του κλάδου προς λύσεις υποδομών που καθορίζονται από λογισμικό.

Κλείσιμο
Ο κ. Krzanich είπε, επίσης, ότι οι χρήστες των Samsung Galaxy S6 και S6 Edge θα έχουν προεγκατεστημένη και ενεργοποιημένη την anti-malware εφαρμογή McAfee VirusScan Mobile στις συσκευές τους.

Η σειρά επεξεργαστών Atom x3 (μέχρι πρότινος γνωστή με την κωδική ονομασία SoFIA), είναι η πρώτη πλατφόρμα της Intel με ενσωμάτωση λειτουργικών επικοινωνίας, προοριζόμενη για entry level, οικονομικά tablets, phablets και smartphones.

Συνδυάζοντας τους 64-bit πολυ-πύρηνους επεξεργαστές Intel Atom με συνδεσιμότητα 3G ή 4G LTE, πρόκειται για ένα SoC, που συμπεριλαμβάνει τον επεξεργαστή εφαρμογών, τον επεξεργαστή του αισθητήρα εικόνας, υποσυστήματα γραφικών, ήχου, συνδεσιμότητας και διαχείρισης ισχύος, σε ένα ενιαίο chipset.

Αυτή η ενοποίηση επιτρέπει στους κατασκευαστές να προσφέρουν tablets, phablets και smartphones με πλήρη χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές, που στοχεύουν στα εισαγωγικά και χαμηλού κόστους τμήματα των αγορών.

Η Intel, φέρνει με μεγαλύτερη ταχύτητα, τα οφέλη της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής και των ασύρματων επικοινωνιών της στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Κίνας. Είκοσι εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι ASUS* και Jolla*, έχουν δεσμευτεί, ώστε να προσφέρουν υλοποιήσεις βασισμένες στους Intel Atom x3.

H Intel παρουσίασε επίσης στη Βαρκελώνη το πρώτο Atom SoC στα 14nm, με τη σειρά επεξεργαστών Ιntel Atom x5 και x7, (μέχρι πρότινος γνωστό με την κωδική ονομασία Cherry Trail), που προορίζεται για επόμενης γενιάς tablets και συστήματα 2-σε-1 με μικρή οθόνη.

Προσφέροντας υποστήριξη 64-bit για Windows και Android, γραφικά Intel Gen 8, αλλά και επιλογή συνδυασμού με συνδεσιμότητα LTE Advanced, επόμενης γενιάς, η σειρά επεξεργαστών Intel Atom x5 και x7 θα βρίσκεται σε μια γκάμα συσκευών, από mainstream μέχρι premium.

Οι επεξεργαστές θα είναι, επίσης, “conflict-free”, το οποίο σημαίνει ότι, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν εμπεριέχουν ορυκτά (κασσίτερο, ταντάνιο, βολφράμιο, και/ή χρυσό), τα οποία συντελούν, αναπόδραστα, σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Η Intel, επίσης, ανακοίνωσε το 3ης γενιάς, LTE Advanced Category 10 modem: το Intel XMM 7360 υποστηρίζει χαρακτηριστικά 3x carrier aggregation και ταχύτητες download μέχρι 450 Mbps. Στo Mobile World Congress έγινε επίδειξη και ενός concept συστήματος προ-5G, το οποίο συνδυάζει LTE με 802.11ad, παρέχοντας ταχύτητες άνω του 1 Gbps.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης