Ένας στους τρεις δεν κλειδώνει το smartphone του

Ένας στους τρεις δεν κλειδώνει το smartphone του

Οι περισσότεροι δεν κάνουν συστηματικά backup των δεδομένων της συσκευής τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν επιλογή ανάκτησης στην περίπτωση απώλειας ή καταστροφής

Ένας στους τρεις δεν κλειδώνει το smartphone του
Σύμφωνα με έρευνα της ESET στο πλαίσιο του Mobile World Congress, για τη χρήση των smartphones, το 29,3% απάντησε ότι δεν κλειδώνει το smartphone του, ένας στους δέκα έχει χάσει ή έχει πέσει θύμα κλοπής της συσκευής του στη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών και περίπου το 20% των χρηστών δεν κάνει backup των δεδομένων του.

Στόχος της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 500 χρηστών στα social media, ήταν η συγκέντρωση δεδομένων αναφορικά με την ασφάλεια στην κινητή τηλεφωνία. 

Ο Raphael Labaca Castro, ένας από τους ομιλητές της ESET στο Mobile World Congress, προτείνει συμβουλές για το πώς να παραμένουν οι χρήστες ασφαλείς στο διαδίκτυο: «Για τους χρήστες του Android, μια λύση ασφάλειας είναι απαραίτητη, καθώς πέρυσι οι απειλές που εντοπίσαμε σε αυτήν την πλατφόρμα ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ, μεταξύ αυτών και το πρώτο ransomware για κρυπτογράφηση αρχείων που ανακαλύφθηκε από τα εργαστήρια ερευνών μας». 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Castro, είναι επίσης πολύ σημαντικό να κρατούνται τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που αποθηκεύονται σε ένα smartphone. Με βάση την έρευνα της ESET, το 19,7% των χρηστών στην πραγματικότητα δεν δημιουργούν καθόλου αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους και το 35,7% το κάνει μόνο κάποιες φορές (το 19,9% καθημερινά, το 14,7% εβδομαδιαία και το 10% μηνιαία). 

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία προστασίας ενάντια στις παραβιάσεις των τηλεφώνων από φυσικά πρόσωπα, είναι το κλείδωμα της συσκευής, ενώ και το λογισμικό ασφαλείας με Anti-Theft μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της. 

Ωστόσο, το 29,3% δεν κλειδώνει το τηλέφωνο ή την οθόνη, ενώ η πλειοψηφία – το 55,3% – χρησιμοποιεί αριθμό PIN για κλείδωμα, το 12,5% χρησιμοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα και το 3% τη λειτουργία ανίχνευσης προσώπου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης