Tο δικό της «Pay», μαζί με τα Galaxy S6, παρουσίασε η Samsung

Tο δικό της «Pay», μαζί με τα Galaxy S6, παρουσίασε η Samsung

Tα Galaxy S6 και S6 edge είναι οι πρώτες συσκευές που υποστηρίζουν τη νέα υπηρεσία πληρωμών

Tο δικό της «Pay», μαζί με τα Galaxy S6, παρουσίασε η Samsung

Στο παιχνίδι των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου μπαίνει ενεργά η Samsung. Παρουσίασε στη Βαρκελώνη τη δική της λύση ψηφιακού πορτοφολιού, μαζί με το Galaxy S6 και το εντυπωσιακό S6 edge -το οποίο ξεχωρίζει για τις κυρτές άκρες της οθόνης, τις πρώτες συσκευές που υποστηρίζουν το Samsung Pay.

Εισάγοντας τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών (MasterCard, Visa και AMEX), οι κάτοχοι των νέων smartphones θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές στα συμβατά τερματικά -θα υποστηρίζονται και POS παλαιότερης τεχνολογίας, εκτός των NFC enabled.

Οι συναλλαγές μέσω του Samsung Pay θα ενσωματώνουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το παρεχόμενο tokenization θα εξασφαλίζει (όπως και στο Apple Pay) την απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων της κάρτας και του κατόχους της. Η μέθοδος αυτή, αντικαθιστά τις πληροφορίες με μια σειρά αριθμών και διασφαλίζει ότι κατά την ανταλλαγή δεδομένων με το τερματικό τα πραγματικά στοιχεία παραμένουν αφανή. Το κάθε token χρησιμοποιείται μια και μοναδική φορά για την ολοκλήρωση της πληρωμής. Έτσι, ακόμα και αν με κάποιον τρόπο υποκλαπεί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, αφού δεν περιέχει κάποια αξιοποιήσιμη πληροφορία. Επίσης, τα στοιχεία του χρήστη-καταναλωτή δεν κοινοποιούνται σε τρίτους. 

Κλείσιμο

H έγκριση της πληρωμής θα γίνεται με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή κωδικού ασφαλείας.

Το Samsung Pay θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι στις ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα αναμένεται η σταδιακή του επέκταση σε όλο τον κόσμο, αφού όπως και με το Apple Pay θα απαιτηθούν κατά τόπους συμφωνίες με τις τράπεζες.

«Καθώς οι καταναλωτές βασίζονται καθημερινά όλο και περισσότερο στις φορητές τους συσκευές, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μια κορυφαία εταιρεία του κλάδου, όπως η Samsung, για να προσφέρουμε νέες επιλογές πληρωμής στους κατόχους των καρτών μας σε όλο τον κόσμο. Μαζί (με τη Samsung) θα τους παρέχουμε μια απλή και ασφαλή ψηφιακή εμπειρία πληρωμής», σχολίασε ο Εντ Μακλάφλιν, επικεφαλής του τομέα αναδυόμενων πληρωμών στη MasterCard.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης