Αστροναύτες της NASA «περπατούν» και εργάζονται έξω στο Διάστημα

Αστροναύτες της NASA «περπατούν» και εργάζονται έξω στο Διάστημα

Τοποθέτησαν καλώδια και κεραίες στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη μελλοντική άφιξη διαστημικών οχημάτων 

Αστροναύτες της NASA «περπατούν» και εργάζονται έξω στο Διάστημα
Για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία εβδομάδα, Αμερικανοί αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ξεκίνησαν την «βόλτα» τους στο διάστημα, ώστε να τοποθετήσουν καλώδια, στο πλαίσιο προετοιμασιών για τη μελλοντική άφιξη των διαστημικών οχημάτων -νέου τύπου- της NASA, στα οποία θα επιβαίνουν αστροναύτες (IDA).

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Τέρι Βιρτς και Μπατς Γουίλμορ, εγκατέστησαν σήμερα Κυριακή περίπου 122 μέτρα καλώδιο και δύο κεραίες. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί τόσο σύντομα εξορμήσεις αστροναυτών στο διάστημα, ενώ και η συνολική εργασία τους κατέρριψε το ρεκόρ. Μάλιστα οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρις ότου όλες οι ετοιμασίες να ολοκληρωθούν. 

Μέσα σε μία ώρα από την στιγμή που βγήκαν στο διάστημα οι δυο αστροναύτες είχαν τοποθετήσει και τις δύο κεραίες και είχαν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούν το καλώδιο.  Κατά την εργασία, υπήρχαν παντού καλώδια και οι άντρες έπρεπε να κινούν τα σώματά τους σε αντίθετες κατευθύνσεις θέσεις για να μπορούν να συνεργάζονται.

Κλείσιμο
Ο τερματισμός του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων της NASA, το 2011, οδήγησε στην πλήρη εξάρτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία, καθώς όλες οι επανδρωμένες αποστολές γίνονται πλέον με ρωσικά «Soyuz». Σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί από αυτήν την κατάσταση, η NASA υπέγραψε συμφωνίες με δύο αμερικανικές εταιρείες, την Boeing και τη SpaceX, για την ανάπτυξη νέων διαστημικών… ταξί. Προς το παρόν, τα οχήματα αυτών των εταιρειών μεταφέρουν μόνο προμήθειες και τεχνολογικό εξοπλισμό και εκτιμάται ότι οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές θα γίνουν το 2017.

Εκτιμάται πως τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ καταβάλουν σήμερα 70 εκατ. δολάρια στη Ρωσία ανά θέση που πιάνουν αστροναύτες τους σε κάθε αποστολή με «Soyuz». Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press, το κόστος των μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών με τα νέα οχήματα στον ISS θα πέσει στα 58 εκατ. δολάρια/αστροναύτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης