Meizu MX4: Το πιο γρήγορο «ανδροειδές» μέχρι σήμερα

Meizu MX4: Το πιο γρήγορο «ανδροειδές» μέχρι σήμερα

Χτυπάει κορυφή στις μετρήσεις και δεν θα αφήσει ασυγκίνητους όσους έχουν το mobile gaming ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους

Meizu MX4: Το πιο γρήγορο «ανδροειδές» μέχρι σήμερα
Η Meizu είναι μια από εκείνες της εταιρείες που μεγάλωσαν στην τεράστια αγορά της Κίνας, παραμένοντας σχεδόν άγνωστη στον δυτικό κόσμο για τους πολλούς και όχι τόσο μυημένους στα τεχνολογικά πράγματα. Πλέον δοκιμάζει να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της και εκτός Νοτιοανατολικής Ασίας, ακολουθώντας από το 2008 (είχε ξεκινήσει το 2003 φτιάχνοντας mp3 players) μια γνώριμη πεπατημένη: Επικεντρώθηκε στην κατασκευή smartphones με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα διαθέτει περίπου στη μισή τιμή άλλων συσκευών με αυτά τα specs –η οποία βέβαια δεν είναι τόσο πολύ χαμηλή για τα δεδομένα της κινεζικής αγοράς και κάπως έτσι γράφει πωλήσεις αρκετών εκατομμυρίων κομματιών.

Το ΜΧ4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Meizu που φτάνει (μέσω Τσεχίας) στα μέρη μας και το κορυφαίο της για την ώρα smartphone –θα ακολουθήσει η έκδοση Pro. Συνοπτικά, θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο, με εντυπωσιακές επιδόσεις και λιτό εσωτερικό. Χτυπάει κορυφή μεταξύ των «ανδροειδών» στο AnTuTu benchmark app και δεν θα αφήσει ασυγκίνητους όσους έχουν το mobile gaming ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους.


Κλείσιμο

Ενας νέος επεξεργαστής της MediaTek, με τέσσερις Cortex-A17 χρονισμένους στα 2,2 GHz και τέσσερις Cortex-A7 στο 1,7 GHz (αν και με 2 Gb RAM) και η τετραπύρηνη GPU κάνουν τη διαφορά. Η Meizu μάς πληροφορεί ότι «η απόδοση του νέου επεξεργαστή βελτιώθηκε κατά 87%, τα γραφικά κατά 88% και η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο μοντέλο, το MX3».

Μιλώντας για εξοικονόμηση ενέργειας, το MX4 φοράει μη αποσπώμενη μπαταρία χωρητικότητας 3.100 mAh και έχει τρία mode λειτουργίας: Το Power Saving κατεβάζει στο ελάχιστο τον χρονισμό των πυρήνων, όταν το ζητούμενο είναι η μέγιστη αύξηση του χρόνου αποφόρτισης. Το Balanced (που είναι και το προτεινόμενο) προσφέρει εξαιρετική ανταπόκριση με τις περισσότερες εφαρμογές, ισορροπώντας με τη βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας και το Performance αναλαμβάνει δράση όταν θελήσουμε να φτάσουμε τη συσκευή στα όριά της. Επί του πρακτέου, μετά από πλήρη φόρτιση και μια... κουραστική μέρα, η μπαταρία του MX4 έχει ακόμα ζωή μέχρι αργά το βράδυ.

Τα λεπτά περιθώρια βελτιώνουν τον λόγο μεγέθους της συσκευής ως προς τη διαγώνιο της οθόνης, που φτάνει τις 5,36 ίντσες. Έτσι, με διαστάσεις 144x75,2x8,9 χιλιοστά το MX4 παραμένει οριακά διαχειρίσιμο με το ένα χέρι. Η ασυνήθιστη ανάλυση των 1152x1920 pixels προκαλεί μια ελάχιστη παραμόρφωση. Πάντως, η απεικόνιση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, η φωτεινότητα (για τους λάτρεις των αριθμών 500 cd/m2) είναι επαρκής ακόμα και στο πιο δυνατό φως του ήλιου και η απόκριση στην αφή είναι ταχύτατη.

Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 20,7 Megapixels, καταγράφει βίντεο σε 4K και εστιάζει πολύ γρήγορα, χαρακτηριστικά που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη Sony. Κάποια καρέ με τις αυτόματες ρυθμίσεις λήψης εμφανίζονται ωστόσο υπερφωτισμένα, κάτι το οποίο διορθώνεται μειώνοντας τον χρόνο έκθεσης.

Οι βασικές του ελλείψεις σε hardware εντοπίζονται στην απουσία θύρας για microSD κάρτες και στη σχεδόν ανεξήγητη απουσία υποστήριξης ασύρματης επικοινωνίας σε πολύ μικρή απόσταση μέσω NFC. Μια έλλειψη που θα ενοχλήσει περισσότερο όσους χρησιμοποιούν πλέον το smartphone και ως ψηφιακό πορτοφόλι.



Πάντως, το MX4 παίζει κανονικά με τα LTE (4G) δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κάτι το οποίο έλειπε από το προηγούμενο μοντέλο.

Διαθέτει ένα κεντρικό softkey και ίσως δυσκολέψει στην αρχή όσους έχουν συνηθίσει τη διάταξη των Android συσκευών με τα τρία (εικονικά) πλήκτρα στη βάση. Ετσι, όλες οι πρόσθετες λειτουργίες εξυπηρετούνται από on display πλήκτρα και συγκεκριμένες κινήσεις πάνω στην οθόνη.

Η κατασκευή του είναι στιβαρή, το αφαιρούμενο (για την τοποθέτηση της SIM) πλαστικό κάλυμμα της πίσω όψης δείχνει ανθεκτικό, αν και δεν ενθουσιάζει στην αφή και το λεπτό μεταλλικό πλαίσιο της οθόνης προσθέτει μια μικρή νότα πολυτέλειας.

Η Meizu ονομάζει Flyme το δικό της, παραμετροποιημένο περιβάλλον χρήσης (UI). Στο MX4 έρχεται στην νεότερη εκδοσή του (4.0.4Ι) και τρέχει πάνω σε Android 4.4.2, παρέχοντας κανονικά πρόσβαση στο Play Store της Google και σε ακόμα ένα AppCenter, όπου για την ώρα υπάρχουν εφαρμογές μόνο στα κινέζικα. 

To Flyme υπολείπεται σε πρόσθετες λειτουργίες, παρεχόμενες υπηρεσίες και ευκολίες των UI άλλων κατασκευαστών (βλ. Samsung, Sony, LG ή HTC). Αν δε κάποιος προχωρήσει μερικά επίπεδα κάτω από την... επιφάνεια ενδέχεται να αντικρίσει ειδοποιήσεις στα κινέζικα -πιθανότατα κάποια επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού θα παρέχει πληρέστερη μετάφραση. Επίσης, ορισμένες μικρές δυσλειτουργίες, όπως για παράδειγμα η αδυναμία ορισμού της εφαρμογής Hangouts για τη διαχείριση και των SMS, επηρεάζουν τη συνολική εμπειρία χρήσης και αδικούν ένα smartphone που διεκδικεί δάφνες με τις επιδόσεις του.

Το Meizu ΜΧ4 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στα 359 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης