Ο Jay Z τα βάζει με την Apple και το Spotify πληρώνοντας 56 εκατ. δολάρια

Ο Jay Z τα βάζει με την Apple και το Spotify πληρώνοντας 56 εκατ. δολάρια

Παίρνει υπό τον έλεγχό του τις υπηρεσίες streaming μουσικής WiMP και Tidal 

Ο Jay Z τα βάζει με την Apple και το Spotify πληρώνοντας 56 εκατ. δολάρια
O διάσημος ράπερ Jay Z και σύζυγος της Beyonce κατέθεσε προσφορά 56 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της σουηδικής (με έδρα στο Μάλμε) Aspiro. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια εταιρεία των WiMP και Tidal, υπηρεσιών streaming μουσικής, παρόμοιων με το επίσης σουηδικό Spotify.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η προσφορά κατατέθηκε από το επενδυτικό σχήμα Project Panther, το οποίο ελέγχεται από την εταιρεία του Jay Z, S. Carter Enterprises.

To WiMP ξεκίνησε ως ανταγωνιστής του Spotify, προσφέροντας όμως υψηλότερης ανάλυσης on demand πρόσβαση σε μουσικούς καταλόγους. Πριν από μερικούς μήνες, η υπηρεσία λανσαρίστηκε στη Βρετανία και τις ΗΠΑ με την ονομασία Tidal.

Κλείσιμο
H κίνηση αυτή του Jay Z, θα το φέρει αντιμέτωπο και με την Apple. Η αμερικανική εταιρεία έχει αποκτήσει την αντίστοιχη υπηρεσία Beats Music, στο πλαίσιο της συνολικής εξαγοράς αντί 3 δισ. δολαρίων της Beats Electronics, της οποίας συνιδρυτής ήταν ο διάσημος μουσικός παραγωγός και επιχειρηματίας Dr Dre. Η συγκεκριμένη συμφωνία είχε αποφέρει πέρσι στον Dr Dre 620 εκατομμύρια δολάρια. Η Apple αναμένεται να λανσάρει εκ νέου μέσα στους επόμενους μήνες την υπηρεσία Beats Music μέσω του iTunes.

To WiMP έχει 512.000 συνδρομητές, ενώ περίπου 20.000 από αυτούς πληρώνουν ακριβότερα για τη HiFi έκδοση, απολαμβάνοντας μουσικό streaming υψηλότερης ανάλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών Μέσων, οι βασικοί μέτοχοι της Aspiro φέρονται να έχουν ήδη αποδεχτεί την πρόταση του Jay Z, μετά από περίπου δυο μήνες επαφών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης