ΗΠΑ: Boeing 747-8 θα είναι η επόμενη γενιά των προεδρικών Air Force One

ΗΠΑ: Boeing 747-8 θα είναι η επόμενη γενιά των προεδρικών Air Force One

Τα νέα προεδρικά αεροσκάφη δεν θα τεθούν σε υπηρεσία μέχρι το 2018

ΗΠΑ: Boeing 747-8 θα είναι η επόμενη γενιά των προεδρικών Air Force One
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιλέξει να κρατήσει τον τύπο αεροσκάφους Boeing 747 και στην επόμενη γενιά των προεδρικών Air Force One, παρακάμπτοντας το ανταγωνιστικό Airbus A380, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το Πεντάγωνο επέλεξε το Boeing 747-8, την τελευταία έκδοση του αμερικανικού αεροσκάφους για να αντικαταστήσει τα δύο Boeing 747-200 που χρησιμοποιούνται σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τα οποία πλέον «γερνούν».

Τα νέα προεδρικά αεροσκάφη δεν θα τεθούν σε υπηρεσία μέχρι το 2018 γεγονός που σημαίνει ότι με αυτά θα ταξιδεύσει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι ο Μπαράκ Ομπάμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έψαχνε για ένα αεροσκάφος με τέσσερις κινητήρες γεγονός που περιόρισε την επιλογή της στο Boeing 747 ή το Airbus A380, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Αλλά το Boeing 747-8 «είναι το μοναδικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μπορεί να είναι πλήρως εξοπλισμένο για τις προεδρικές αποστολές και συμβολίζει το εθνικό δημόσιο συμφέρον», δήλωσε η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Ντέμπορα Τζέιμς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τώρα διαπραγματεύσεις σύμβασης αγοράς με την Boeing η οποία θα είναι υπεύθυνη για την παροχή του εξοπλισμού, καθώς και την προσαρμογή των αεροσκαφών στα προεδρικά πρότυπα.

Κλείσιμο
Εξοπλισμένο με ασφαλείς επικοινωνίες, το Air Force One είναι ένα πραγματικό κινητό αρχηγείο για τον Αμερικανό πρόεδρο. Το αεροσκάφος περιλαμβάνει, προεδρικό γραφείο, αίθουσα συνεδριάσεων, ιατρικό τμήμα που μπορεί να χρησιμεύσει ως χειρουργείο, και μια κουζίνα που μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι και εκατό άτομα.

Τα δυο προεδρικά αεροσκάφη με τα οποία μετακινείται ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε λειτουργία από το 1991.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης