protothema.gr: Ιστορικό ρεκόρ με 1.319.155 επισκέψεις σε μια ημέρα από 173 χώρες

protothema.gr: Ιστορικό ρεκόρ με 1.319.155 επισκέψεις σε μια ημέρα από 173 χώρες

Το μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί στην ιστορία των ειδησεογραφικών sites

Το protothema.gr στην κορυφή της ενημέρωσης με 651.000 αναγνώστες
Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ για το protothema.gr
και την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης.

Σε 24 ώρες το protothema.gr δέχθηκε
1.319.155 επισκέψεις
Κλείσιμο
, από 871.976 μοναδικούς χρήστες
που άνοιξαν και διάβασαν
4.304.495 σελίδες από 173 χώρες
σε ολόκληρο τον κόσμο!


Χρήστες από 173 χώρες μπήκαν στο protothema.gr για να ενημερωθούν για τις πολιτικές εξελιξεις στην Ελλάδα. (πηγή: Google Analytics)

 
Το νέο ρεκόρ ξεπέρασε κατά πολύ τις επιδόσεις της προηγούμενης ημέρας (Κυριακή των εκλογών) στην διάρκεια της οποίας δέχθηκε 651.000 επισκέψεις. Με βάση τα στοιχεία που προέρχονται από τις επίσημες καταγραφές της GOOGLE προκύπτει ότι η ενημερωτική ιστοσελίδα του ΘΕΜΑτος είναι ο μεγάλος νικητής στην μάχη της ενημέρωσης τις ημέρες των εκλογών και επιβεβαιώνεται η θέση της, ως η κορυφαία στην Ελλάδα.

Η σοβαρότητα, η εγκυρότητα, η ταχύτητα και η πρωτοτυπία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πάγια συνταγή που εφαρμόζει η πολυμελής συντακτική ομάδα του protothema.gr,με την συμμετοχή ολόκληρου του δυναμικού του ΘΕΜΑτος και αυτό αποτυπώνεται στην προτίμηση των πολιτών.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφής η επιτυχία του protothema.gr, ενδεικτική είναι η σύγκριση με τα ποσοστά τηλεθέασης των τηλεοπτικών σταθμών που εκ των πραγμάτων έχουν τον πρώτο λόγο στην κάλυψη της εκλογικής βραδιάς. Το 20,7% που επέτυχε ο Alpha TV κατά μέσον όρο στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού αντιστοιχεί σε 870.000 άτομα. Με δεδομένο ότι η πρόσβαση στην τηλεοπτική εικόνα είναι καθολική, κάτι που δεν ισχύει ακόμη για το διαδίκτυο, οι 651.000 επισκέπτες του protothema.gr συνιστούν μια επίδοση, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή. Χαρακτηριστικά, το 15% του Mega, αντιστοιχεί σε περίπου 638.000 άτομα, δηλαδή σε λιγότερους τηλεθεατές από τους επισκέπτες του protothema.gr.

Εξίσου σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός ότι η αγγλόφωνη εκδοχή του protothema.gr κατέγραψε διπλάσια επισκεψιμότητα, αποδεικνύοντας ότι η ιστοσελίδα αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

 Οι εξελίξεις που αφορούν στο πολιτικό παρόν αλλά κυρίως το μέλλον της εξελίσσονται ραγδαία και το protothema.gr βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Η ροή σημαντικών ειδήσεων συνεχίζεται, η άμεση και από πρώτο χέρι ενημέρωση εξακολουθεί -όπως και η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας.

Το redesign του protothema.gr, του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού site στην Ελλάδα, ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς, καθώς δεν στόχευε σε έναν απλό ανασχεδιασμό, αλλά στην δημιουργία ενός καινούργιου responsive site που θα βελτίωνε την εμπειρία του χρήστη σε όλες τις συσκευές.

Στα 2.5 χρόνια που συμπληρώνει στον «αέρα» του διαδικτύου το νέο protothema.gr. Με συνεχείς αλλαγές προσπάθησαμε να ανταποκριθούμε στις δικές σας ανάγκες όσον αφορά το περιέχομενο, την αισθητική και την λειτουργικότητα χρήσης.

Σε στενή συνεργασία με την Atcom που ανέλαβε την υλοποίηση, εργαστήκαμε σκληρά ώστε να δημιουργήσουμε το νέο Protothema.gr. Τα «μεγάλα στοιχήματα» αυτού του ανασχεδιασμού, ήταν η βέλτιστη δυνατή κατηγοριοποίηση του μεγάλου όγκου πληροφορίας, η δημιουργία ενός συστήματος πλοήγησης κατάλληλου για όλες τις διαφορετικές αναλύσεις (5 στο σύνολο), καθώς και η διατήρηση διαφημιστικών placements στο νέο design. Καταφέραμε να προσφέρουμε στους χρήστες μια ολοκληρωμένη, εύχρηστη και ευχάριστη εμπειρία από κάθε συσκευή (desktop, mobile, tablet).

Τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλη βελτίωση στους δείκτες που αφορούν τη χρήση από κινητές συσκευές και tablets με αποκορύφωμα την Κυριακή 25 στην διάρκεια της οποίας το 50% των συνολικών επισκέψεων στο protothema.gr, έγινε από κινητές συσκευές, δηλαδή από smartphones και tablets.

Το protothema.gr έχει καθιερώσει την παρουσία του στην κορυφή του ελληνικού διαδικτύου. Η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Στηρίζεται αφ' ενός στη συνεπή, οργανωμένη και σκληρή δουλειά δημοσιογράφων και τεχνικών που φροντίζουν για το περιεχόμενο. Αφ' ετέρου στους εκατοντάδες χιλιάδες των επισκεπτών που να εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα που τιμά κάθε στιγμή του χρόνου του, κάθε «κλικ» που κάνει στα επιμέρους θέματά του.

Και αυτή η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι η καλύτερη επιβράβευση όλων όσοι εργάζονται στο protothema.gr, μια εμπιστοσύνη που δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από μια υπόσχεση εκ μέρους μας: Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο γρήγοροι, ακόμη πιο έγκυροι και πιο αντικειμενικοί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης