Η Apple πουλάει πλέον περισσότερα iPhone στην Κίνα, απ' ότι στις ΗΠΑ

Η Apple πουλάει πλέον περισσότερα iPhone στην Κίνα, απ' ότι στις ΗΠΑ

Εκτιμάται ότι οι συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως στη διάρκεια του πρόσφατου, εορταστικού τριμήνου έχουν υπερβεί τα 73 εκατομμύρια συσκευές

Η Apple πουλάει πλέον περισσότερα iPhone στην Κίνα, απ' ότι στις ΗΠΑ
Σε αναμονή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της Apple, του τελευταίου για το 2014 και πρώτου για το οικονομικό έτος της εταιρείας που ξεκινά τον Οκτώβριο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αριθμοί θα επιβεβαιώσουν την προ μηνών πρόβλεψη του Τιμ Κουκ: “Είναι θέμα χρόνου να πουλάμε περισσότερα iPhone στην Κίνα απ΄ ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες”, είχε πει.

Αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι η κινεζική αγορά συγκέντρωσε το 36% των αποστολών νέων iPhone το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 24% των ΗΠΑ. Στη διάρκεια του αντίστοιχου (Οκτωβρίου -Δεκεμβρίου) περσινού τριμήνου τα ποσοστά ήταν 22% και 29%, με την αμερικανική αγορά να έχει το προβάδισμα.

Άλλοι αναλυτές προβλέπουν ότι οι συνολικές πωλήσεις iPhone παγκοσμίως, στη διάρκεια του πρόσφατου, εορταστικού τριμήνου, έχουν υπερβεί τα 73 εκατομμύρια κομμάτια, σημειώνοντας αύξηση 43% χρόνο με τον χρόνο και οδηγώντας την Apple στα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα της ιστορίας της.

Κλείσιμο
Από αυτές, υπολογίζεται ότι τα 42 εκατομμύρια ήταν iPhone 6, τα 16 εκατομμύρια 6 Plus και τα υπόλοιπα 15 εκατομμύρια διάφορα παλαιότερα μοντέλα, δηλαδή 4S, 5C και 5S. H αξία των πωλήσεων iPhones στο τρίμηνο υπολογίζεται σε 44 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στην κινεζική αγορά, που φαίνεται ότι μπορεί να τραβήξει ακόμα ψηλότερα τις πωλήσεις της best seller συσκευής, τα σχέδια της Apple περιλαμβάνουν το άνοιγμα 25 νέων καταστημάτων μέσα στην επόμενη διετία -συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ-Κονγκ και της Ταϊβάν. 

Σημειώνεται ότι το iPhone είναι τα τελευταία χρόνια η βασική πηγή εσόδων της Apple, συμμετέχοντας με πάνω από 50% στον ετήσιο τζίρο.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Apple θα ανακοινωθούν την Τρίτη 27/1 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης