Πρώτη επιλογή η ακρόαση μουσικής από και προς τη δουλειά

Πρώτη επιλογή η ακρόαση μουσικής από και προς τη δουλειά

Ξοδεύουμε μία εβδομάδα τον χρόνο σε μετακινήσεις με κατεύθυνση από και προς τον χώρο εργασίας

Πρώτη επιλογή η ακρόαση μουσικής από και προς τη δουλειά
Οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν περίπου 45 λεπτά για τη μετακίνηση τους προς και από τη δουλειά τους κάθε μέρα, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερες από επτά μέρες τον χρόνο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Samsung Mobile Europe.

 
Και καθώς ο χειμώνας κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία του, από το 40% Ευρωπαίων που χρησιμοποιούν τακτικά τα μέσα μεταφοράς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, περίπου το 50% αναζητά τρόπους, ώστε να μετατρέψουν αυτόν τον αντιπαραγωγικό χρόνο σε κάτι πιο ευχάριστο και ψυχαγωγικό.

Η έρευνα αποκάλυψε πως ο μέσος όρος του χρόνου μετακίνησης διαφέρει στην Ευρώπη, με τους Βέλγους να έχουν την πιο χρονοβόρα καθημερινή μετακίνηση στα 52 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τους εργαζομένους στη Βρετανία, οι οποίοι είχαν την πιο σύντομη καθημερινή μετακίνηση στα 36 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τις πιο μεγάλες διαδρομές, με μέσο όρο 49,40 λεπτά.  

Παρόλο που η πλειονότητα όσων μετακινούνται κατά κύριο λόγο οδηγούν (61%), σχεδόν το ένα-τρίτο παράλληλα χρησιμοποιεί ποδήλατο (12%) ή περπατά (20%) προς τη δουλειά κάθε μέρα, ενώ όσο χειμωνιάζει όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τα μέσα μεταφοράς. Οι Βέλγοι (23%) και οι Ιταλοί (23%) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να μετακινηθούν προς και από τη δουλειά, ενώ οι Πολωνοί προτιμούν το λεωφορείο (37%). Οι Ελληνες, από την άλλη, με ποσοστό 57% προτιμούν τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, ενώ το 29% πηγαίνει στη δουλειά περπατώντας και το 23% επιλέγει το λεωφορείο.

Κλείσιμο
Για να κάνουν πιο ευχάριστη τη μετακίνηση τους, οι Ευρωπαίοι κατά κύριο λόγο ακούν μουσική (64%). Μάλιστα, για την Ελλάδα αυτό το ποσοστό φτάνει το 73%. Ομως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων καταναλώνουν αυτόν τον χρόνο παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω τους (21%) ή απλά μην κάνοντας τίποτα (15%) καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Στην Ελλάδα το 20% όσων μετακινούνται χρησιμοποιούν tablets. Τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones συνεχίζουν να έχουν την πρώτη θέση στην προτίμηση, καθώς το 80% έχει πάντα μαζί του ένα. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένα 7% του πληθυσμού δεν έχει κάποιο προϊόν τεχνολογίας μαζί του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης