Τρία tablets κάτω από 180 ευρώ που αξίζουν τα λεφτά τους

Τρία tablets κάτω από 180 ευρώ που αξίζουν τα λεφτά τους

Οι περισσότεροι αναζητούν προσιτές συσκευές με όσο το δυνατόν καλύτερα χαρακτηριστικά και κάποιοι επιστρέφουν θέλοντας καλύτερη εμπειρία χρήσης, αφού προηγούμενα δελεάστηκαν από επιλογές ελάχιστου κόστους

Τρία tablets κάτω από 180 ευρώ που αξίζουν τα λεφτά τους
Το tablet είναι και φέτος ψηλά στη λίστα με τα δώρα από τον Αγιο Βασίλη. Και παρά την εκρηκτική αύξηση του όγκου της ελληνικής αγοράς τα τελευταία δυο χρόνια, φαίνεται πως υπάρχει ακόμα... εορταστικό καύσιμο.

Στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις είχαν ήδη φτάσει τα 488.000 τεμάχια, όταν το 2013 το σύνολο της αγοράς των tablets στη χώρα μας έκλεισε στις 430.000 συσκευές. Ετσι, κάποιες εκτιμήσεις θέλουν τη φετινή χρονιά να φτάνει ακόμα και κοντά στα 700.000 κομμάτια.

Και καθώς το 80% των πωλήσεων στο εννεάμηνο αφορούσε σε tablets με τιμή κάτω από 200 ευρώ, είναι προφανές πως οι περισσότεροι αναζητούν προσιτές συσκευές, με όσο το δυνατόν καλύτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν δε και εκείνοι που επιστρέφουν, θέλοντας καλύτερη εμπειρία χρήσης, αφού προηγούμενα δελεάστηκαν από επιλογές ελάχιστου κόστους -στο εννεάμηνο σημειώθηκε για πρώτη φορά η ανάδειξη της κατηγορίας “0-50” ευρώ με 6,6% και ισχυρότερη όλων ήταν αυτή των “50-80” ευρώ με 22,5%.

Κλείσιμο


Ψάχνοντας, λοιπόν, για προσιτά tablets που να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης, μεταξύ των δεκάδων επιλογών εντοπίζουμε το 7ιντσο Huawei MediaPad 7 Youth 2, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλέφωνο με ενσύρματο ή ασύρματο (Bluetooth) headset, αφού δέχεται κάρτα SIM και συνδέεται σε 3G δίκτυα. Ετσι, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Internet από παντού. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm (στα 1.2 GHz), το 1 Gb RAM και τα 4 Gb ROM επαρκούν οριακά για την ομαλή διαχείριση των περισσότερων εφαρμογών -πάντως υποστηρίζονται και κάρτες μνήμης microSD μέχρι 32 Gb. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1024x600 pixels, η χωρητικότητα της μπαταρίας 4.100 mAh και η ανάλυση της βασικής κάμερας 3 Mpixels. To  MediaPad 7 Youth 2 φοράει το Android στην έκδοση 4.3 Jelly Bean.



To 8ιντσο LG G Pad (V480) είναι ένα επίσης προσιτό επώνυμο tablet, το οποίο έχει την κληρονομιά πολλών προηγμένων λειτουργιών, από τα smartphones της κορεατικής εταιρείας. Το έξυπνο πληκτρολόγιο, το Knock Code, το Dual Window και η εξ αποστάσεως λήψη selfies, με ανταπόκριση σε συγκεκριμένες χειρονομίες, αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης. Το G Pad 8.0 έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm (στα 1.2 Ghz), 1 Gb RAM, 16 Gb ROM (επεκτάσιμα μέσω microSD), IPS οθόνη με ανάλυση 1280x800 pixels, μπαταρία 4.200 mAh και βασική κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 5 Μpixels που γράφει βίντεο σε 1080p. Φοράει το Android 4.4.2 (aka KitKat).



Τέλος, μεταξύ της στρατιάς των B-brands που έχουν κατακλύσει την αγορά, βρίσκουμε το Creev Q1000, το οποίο διεκδικεί τον τίτλο του “best value for money” tablet. Η IPS οθόνη των 10,1 ιντσών, ανάλυσης 1280x800 pixels, προσφέρεται για θέαση βίντεο. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής ARM Cortex-A7 στα 1.30 GHz, το 1Gb RAM και τα 16 Gb αποθηκευτικού χώρου (επίσης επεκτάσιμου μέσω καρτών microSD) εξυπηρετούν κάθε ανάγκη χρήσης. Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 5 Mpixels και η μπαταρία είναι των 7.000 mAh (χάρη στο μεγαλύτερο κέλυφος). Εξαιρετική αίσθηση και καλύτερο κράτημα προσφέρει η ματ επένδυση της πίσω όψης. Το Creev Q1000 έρχεται με εγκατεστημένο το Android στην έκδοση 4.4.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης