Δαπανώντας μόλις 150 δολάρια οι χάκερς κερδίζουν μέχρι και 10.000 δολάρια!

Δαπανώντας μόλις 150 δολάρια οι χάκερς κερδίζουν μέχρι και 10.000 δολάρια!

Πλούσια τα «λάφυρα» των χάκερ: Τα κέρδη των ψηφιακών εγκληματιών - Πόσα χρήματα παίρνουν από μια επιτυχημένη κακόβουλη επιχείρηση

Δαπανώντας μόλις 150 δολάρια οι χάκερς κερδίζουν μέχρι και 10.000 δολάρια!
Τα κέρδη των ψηφιακών εγκληματιών μπορούν να είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερα σε σχέση με το κόστος των επιθέσεων τους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από ειδικούς της Kaspersky Lab. 

Στο πλαίσιο έρευνας που υλοποίησαν, οι ειδικοί της εταιρείας προχώρησαν στη σύγκριση μεταξύ του κόστους των εργαλείων που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι χάκερ σε σχέση με τα χρήματα που αποσπούν μέσα από μια επιτυχημένη κακόβουλη επιχείρηση.

Ενδεικτικά, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας phishing που μιμείται ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η ανάπτυξη μιας αλυσίδας μαζικής spam αλληλογραφίας, με link που θα οδηγεί στην πλαστή ιστοσελίδα κοστίζει κατά μέσο όρο 150 δολάρια. Ωστόσο, αν οι εγκληματίες εξαπατήσουν 100 online χρήστες, μπορεί να κερδίσουν μέχρι και 10.000 δολάρια από την πώληση ευαίσθητων δεδομένων. Τα θύματα, με τη σειρά τους, χάνουν πολύτιμες επαφές, προσωπικές φωτογραφίες και μηνύματα.

Κλείσιμο
Ένα mobile Trojan blocker είναι πολύ πιο δαπανηρό, καθώς η αγορά και η διανομή του κακόβουλου λογισμικού κοστίζει 1.000 δολάρια κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η «απόδοση» είναι επίσης πολύ υψηλότερη. Οι τιμές που έχουν ορίσει οι επιτιθέμενοι για την αναιρέσουν τη φραγή ενός smartphone ξεκινούν από τα 10 και φτάνουν έως τα 200 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 20.000 δολάρια από 100 πιθανά θύματα.

Οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να κερδίσουν το ίδιο χρηματικό ποσό χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένο ransomware, αλλά η «αρχική τους επένδυση» θα είναι διπλάσια (περίπου 2.000 δολάρια). Οι απώλειες των χρηστών θα είναι επίσης υψηλότερες, αφού το ελάχιστο ποσό των «λύτρων» που ζητούν οι απατεώνες για να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα που έχουν αποσπάσει είναι συνήθως στα 100 δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης