Βόλτα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου με μια Action Cam

Βόλτα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου με μια Action Cam

Οι βιντεοκάμερες επιστρέφουν, πιο προσιτές και απλές στη χρήση, ειδικά σχεδιασμένες για όσους κάνουν extreme sports, αλλά και όλους όσους θέλουν να καταγράψουν καθημερινές δραστηριότητες ή μοναδικές στιγμές, όπως μια ξενάγηση στο παλάτι της Ρεάλ Μαδρίτης

Βόλτα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου με μια Action Cam
Εκεί που οι ερασιτεχνικές βιντεοκάμερες έπνεαν τα λοίσθια, ήρθαν οι action cameras να δώσουν ξανά νεύρο, ενδιαφέρον και χρησιμότητα σε μια ολόκληρη κατηγορία συσκευών που κινδύνευαν και αυτές με αφανισμό μπροστά στην επέλαση των smartphones.

Είναι μικρές, ανθεκτικές, απλές στη χρήση, στερεώνονται παντού, έχουν ευρυγώνιους φακούς για να χωρά στο πλάνο τους όλη η δράση και δεν προορίζονται μόνο για εκείνους που κάνουν extreme sports. Μια Action Cam θα βγάλει τα λεφτά της σε κάθε βόλτα, ταξίδι, μάζωξη με φίλους, σε κάθε περίπτωση που εκ των υστέρων σκέφτηκες ότι άξιζε να έχεις κρατήσει μερικά πλάνα. Θα πιάσει το απρόοπτο και θα γίνει η αιτία να ασχοληθείς ξανά με το video editing –το λογισμικό που της συνοδεύει κάνει απλά τα πράγματα και σε αυτό το κομμάτι.



Προορισμός τους είναι να καταγράφουν τη δράση χωρίς να σε απασχολούν με τον χειρισμό τους. Απλά πατάς το πλήκτρο εγγραφής και τις αφήνεις... Συνοδεύονται από έναν σωρό αξεσουάρ για να τις τοποθετήσεις πάνω σου, στο κεφάλι, το στήθος, το μπράτσο ή τον καρπό.
Κλείσιμο

Εχουν ειδικές βάσεις στερέωσης για το ποδήλατο, το σκέιτ, το σακίδιο, το αυτοκίνητο και γενικά κάθε επιφάνεια –υπάρχει μέχρι και ειδική ζώνη για τετράποδα, αν θες να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκύλου σου.

Ειδικότερα, η AS100V της Sony είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα. Είναι ανθεκτική στην επαφή με το νερό  -υπάρχουν ειδικές θήκες που επιτρέπουν περαιτέρω τη χρήση της σε βάθη μέχρι 5 ή 60 μέτρα, έχει υπερευρυγώνιο φακό Zeiss Tessar (170°), αισθητήρα Exmor R CMOS 18,9 MP, δέκτη GPS για να καταγράφει με ακρίβεια τις διαδρομές και την ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Επίσης, επικοινωνεί μέσω WiFi με άλλες συσκευές -το NFC βοηθάει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Αυτό το τελευταίο πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να δεις τι γράφει και να τη χειριστείς μέσω οποιουδήποτε smartphone ή tablet και της εφαρμογής PlayMemories (για Android, iOS και Windows). 

Ακόμα, «μιλάει» ασύρματα με το ειδικό αδιάβροχο (μέχρι τα 3 μέτρα) χειριστήριο που φοριέται στον καρπό του χεριού και ενσωματώνει οθόνη LCD 1,5 ίντσας. Το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο άμεσης προβολής (RM-LVR1) σου δίνει καλύτερο έλεγχο και τη δυνατότητα να βλέπεις ότι βλέπουν μέχρι και πέντε κάμερες τοποθετημένες σε μικρή απόσταση γύρω σου.



Η AS100V προσφέρει επιλογή αργής (120/240 fps) λήψης, γράφει μέχρι και σε Full HD 1080p (1920x1080 – 60p/50p), έχει έξοδο εικόνας micro HDMI για απευθείας σύνδεση και αναπαραγωγή στην τηλεόραση, διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας SteadyShot, δέχεται κάρτες Memory Stick Micro και Micro SD, φορτίζει μέσω Micro-USB θύρας (πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν κάθε φορτιστή «έξυπνης» φορητής συσκευής) και υποστηρίζει τη live μετάδοση βίντεο μέσω των υπηρεσιών Ustream.

Μια βόλτα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, το παλάτι της Ρεάλ Μαδρίτης, με το μουσείο γεμάτο από τρόπαια (μεταξύ των οποίων και 10 πρωταθλητριών στο ποδόσφαιρο), είναι η απόδειξη ότι οι action cameras δεν αφορούν μόνο όσους παθιάζονται με τα extreme sports, αν και είναι ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν τις υψηλές απαιτήσεις τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης