Jamjar σημαίνει λαχταριστές χειροποίητες δημιουργίες

Jamjar σημαίνει λαχταριστές χειροποίητες δημιουργίες

Δεκάδες δημιουργοί από όλη την Ελλάδα εκθέτουν και πουλάνε τα προϊόντα τους: Από κοσμήματα, αξεσουάρ και ρούχα, μέχρι παιδικά και ιδιαίτερα αντικείμενα για το σπίτι

Jamjar σημαίνει λαχταριστές χειροποίητες δημιουργίες
Εναν χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το jamjar.gr, μια online πλατφόρμα αγοράς και πώλησης χειροποίητων δημιουργιών. Το jamjar άνοιξε τις διαδικτυακές του πύλες και υποδέχθηκε τους πρώτους του πελάτες τον Οκτώβριο του 2013. Πλέον, συνεργάζεται με πολλούς ταλαντούχους δημιουργούς, φιλοξενώντας 100 jamjarshops από όλη την Ελλάδα -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,  Ναύπλιο, Κρήτη, Ρόδο, Πρέβεζα, Σέρρες, Λακωνία Φολέγανδρο, Χίο, Λέσβο, Κεφαλλονιά. 

Σε αυτά οι δημιουργοί εκθέτουν και πουλάνε περισσότερες από 2.000 πρωτότυπες, αισθητικά προσεγμένες χειροποίητες δημιουργίες, από τα πιο ξεχωριστά κοσμήματα, αξεσουάρ και ρούχα, μέχρι παιδικά και ιδιαίτερα αντικείμενα για το σπίτι.

«H οικονομική δυσπραγία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε. Πλέον όλοι μας προσπαθούμε και θέλουμε να ψωνίζουμε πολύ πιο έξυπνα. Αναζητούμε προϊόντα που να αξίζουν πραγματικά τα χρήματά τους, να αντέχουν στον χρόνο, να μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και να μας κάνουν –ειδικά εμάς τις γυναίκες – να ξεχωρίζουμε και να αισθανόμαστε όμορφα!

Κλείσιμο
Οι χειροποίητες δημιουργίες, λοιπόν, που δημιουργούνται με πολλή αγάπη, πολύ μεράκι και πολλή φροντίδα και συνοδεύονται κάθε φορά από μια ξεχωριστή ιστορία πληρούν όλα αυτά τα κριτήρια και μπορούν επάξια να διεκδικήσουν τη θέση τους στο καλάθι των αγορών, θέση που παλιότερα ίσως να καταλάμβανε ένα ακριβότερο, επώνυμο προϊόν», λένε η Εύα Επιτροπάκη και η Βέρα Παπαγγελοπούλου, συνιδρύτριες του jamjar.






Στην ερώτηση γιατί ονόμασαν το διαδικτυακό τους πολυκατάστημα jam-jar (στα ελληνικά το βαζάκι με τη μαρμελάδα) η απάντησή τους παραπέμπει στη γνωστή ιστορία των παιδικών μας χρόνων... «Δυσκολευτήκαμε να βρούμε όνομα για την πλατφόρμα μας, όμως, τώρα πια νιώθουμε πως άξιζε τον κόπο, γιατί μας εκφράζει και δείχνει να έχει δυναμική.

Jamjar, λοιπόν, γιατί συγκεντρώνουμε τις πιο πρωτότυπες, τις πιο stylish, εντυπωσιακές και αισθητικά προσεγμένες χειροποίητες δημιουργίες. Δημιουργίες που οι επισκέπτες μας θα λαχταρούν να αποκτήσουν με το ίδιο πάθος που ως παιδιά σκαρφάλωναν για να φτάσουν το πολυπόθητο βαζάκι με τη σπιτική μαρμελάδα της μαμάς! Σκοπός μας είναι ξυπνήσουμε στους επισκέπτες μας εικόνες από τις πιο αγαπημένες μας μνήμες και η εμπειρία τους από την περιήγηση και τις αγορές τους να τους αφήσει μια πολύ γλυκιά γεύση στο στόμα!».

Τι ζητάει όμως συνήθως ένας πελάτης από ένα e-shop; «Ευκολία, αξιοπιστία, συνέπεια και καλή καρδιά! Οι Ελληνες επιλέγουν ολοένα και περισσότερο το διαδίκτυο για τις αγορές τους και πολύ καλά πράττουν γιατί έτσι, κερδίζουν πάρα πολύ και σε χρόνο και σε κόπο. Καθώς, όμως, το διαδίκτυο έχεις τις ιδιαιτερότητές του σε σχέση με τις off-line αγορές, οι καταναλωτές απαιτούν δικαίως διαφάνεια και ασφάλεια στις συναλλαγές τους, ευκολία στην περιήγησή τους, συνέπεια στις αποστολές και φυσικά, καλή διάθεση και χαμόγελο στην εξυπηρέτησή τους.


Οι πελάτες μας προσφέρουν τα χρήματά τους – δε μας τα χαρίζουν – και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τα αξίζουμε», απαντούν η Εύα και η Βέρα.

Και παρά τις δυσκολίες ή τις αναποδιές που συνάντησαν και όπως κάθε νέος επιχειρηματίας συχνά αντιμετωπίζουν, εκείνες επιμένουν να χαμογελούν: «Συναντήσαμε και αντιμετωπίσαμε εμπόδια σε πολλές εκφάνσεις της δουλειάς μας: σε λογιστικό επίπεδο, στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια διαφανή και αξιόπιστη πλατφόρμα, σε επίπεδο τεχνικό, αναζητώντας συνεργάτη για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, ενώ δεν είχαμε κανένα εχέγγυο και καμία απόδειξη για την επιτυχία του εγχειρήματος, στο θέμα των μεταφορών στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους δημιουργούς από όλη την Ελλάδα με τις καλύτερες τιμές και τα πιο συμφέροντα πακέτα για τους πελάτες μας.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι τυπικές κακές ημέρες που τα περισσότερα sites έχουν ζήσει στα πρώτα τους βήματα, όταν το jamjar έπεφτε από τον πολύ κόσμο -σε αυτό το σημείο, αποφασίσαμε αφενός να  αναβαθμίσουμε το server, αφετέρου να αποταθούμε σε ειδικούς για ένα καλό ξεμάτιασμα! Μετά από όλα αυτά, αποδεχθήκαμε πως ο δρόμος μας θα είναι πιθανότατα πάντα περιπετειώδης και ενδιαφέρων και πως ‘’αγαπώ αυτό που κάνω’’, σημαίνει πως πρέπει να το αγαπώ ακόμη περισσότερο τις ημέρες που η καρδιά μου σφίγγεται, η πίεση ανεβαίνει και τα πόδια λυγίζουν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης