Οι αναδυόμενες αγορές πιέζουν το μερίδιο της Apple στα smartphones

Οι αναδυόμενες αγορές πιέζουν το μερίδιο της Apple στα smartphones

Τι υποστήριξε στέλεχος της Google σε συνέδριο για το HR και τι αποκάλυψε για την εσωτερική λειτουργία της εταιρείας, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνει στους εργαζόμενούς της

Οι αναδυόμενες αγορές πιέζουν το μερίδιο της Apple στα smartphones
Την πρόβλεψη ότι το μερίδιο της Apple στην παγκόσμια αγορά των smartphones θα έχει υποχωρήσει στο 6% μέχρι το 2018, δηλαδή περίπου στο μισό αυτού που έχει σήμερα, έκανε ο Τόμας Ντέιβις , διευθυντής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων βορειοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης στη Google. Ως αιτία προέβαλε τη γρήγορη άνοδο των ανοικτών λειτουργικών συστημάτων μέσω των αναδυόμενων αγορών

Μιλώντας στο συνέδριο HR Tech Europe που διεξήχθη στο Αμστερνταμ, ο Τόμας Ντέιβις μοιράστηκε επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία για την κουλτούρα της εταιρείας.
Οπως ανέφερε, είναι διαπιστωμένο, πως αν δώσεις χώρο στους ανθρώπους να δημιουργήσουν και τους αφήσεις βαθμούς ελευθερίας, θα σε εκπλήξουν. Ετσι, είπε πως η Google, αντί να εμπλέκει τους μηχανικούς της με τις πωλήσεις, προτιμά να τους βάζει να συναγωνίζονται μεταξύ τους, για το ποια είναι η πιο κατάλληλη λύση. Η μοναδική κατεύθυνση που τους δίνει είναι το προϊόν που θα σχεδιάσουν να απευθύνεται τουλάχιστον σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται μεταξύ άλλων ότι θα είναι απλό στη χρήση.


Κλείσιμο
Παράλληλα, βασικό στοιχείο της κουλτούρας της εταιρείας είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ερικ Σμιτ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, μοιράζεται με τους 55.000 εργαζόμενους της εταιρείας μέχρι και επιστολές του διοικητικού συμβουλίου -αφαιρώντας μόνο τα εξαιρετικά εμπιστεύτηκα στοιχεία, που όμως είναι πολύ λίγα. Ο λόγος είναι, όπως είπε, ότι η ανοιχτή επικοινωνία φέρνει εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη φέρνει υπευθυνότητα. Κι έτσι, οι εργαζόμενοι δεν νιώθουν ότι δουλεύουν για τη Google, αλλά ότι είναι η Google. 
Οπως τόνισε, όλο το διάστημα εφαρμογής αυτού του είδους της ανοιχτής επικοινωνίας έχει σημειωθεί μόνο ένα περιστατικό διαρροής εσωτερικής πληροφορίας από εργαζόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης