Η Meizu έρχεται στην Ελλάδα με το MX3

Η Meizu έρχεται στην Ελλάδα με το MX3

Φοράει επεξεργαστή οκτώ πυρήνων από τη Samsung, η οθόνη των 5,1 ιντσών βασίζεται σε τεχνολογία της Sharp και τα φωτογραφικά του μέρη είναι της Sony

Η Meizu έρχεται στην Ελλάδα με το MX3
Νέα (αναμενόμενη) είσοδος κατασκευαστή smartphones σημειώνεται στην ελληνική αγορά, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διάθεση του προϊόντων της Meizu. Η είσοδος της εταιρείας είχε γίνει γνωστή ήδη από τον προηγούμενο Μάιο.

Πέντε μήνες αργότερα γίνεται η αρχή με το πρώτο μοντέλο, το MX3. Μια συσκευή με οθόνη 5,1 ιντσών βασισμένη σε τεχνολογία από τη Sharp, ανάλυσης 1.080x1.800 pixels, με πυκνότητα 415 ppi.

To πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του MX3 της Meizu είναι ο επεξεργαστής των 4+4 πυρήνων Exynos 5410 της Samsung –αν και περσινό τσιπ. Τα δυο σετ των συνολικά οκτώ επεξεργαστών είναι χρονισμένα σε διαφορετικές συχνότητες (1,6 και 1,2 Ghz), για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (έως και 20%, βάσει προδιαγραφών), όταν οι εφαρμογές δεν απαιτούν υψηλή επεξεργαστική ισχύ. 

Κλείσιμο
Στο φωτογραφικό κομμάτι, το MX3 ενσωματώνει κάμερα της Sony με αισθητήρα ανάλυσης 8 Μegapixels και διάφραγμα f2.0.

To ΜΧ3 παίζει με 3G δίκτυα σε HSDPA και HSUPA, συνδέεται σε Wi-Fi μέχρι και την έκδοση πρωτοκόλλου επικοινωνίας «n» και υποστηρίζει ασύρματες συνδέσεις μέσω Wi-Fi Direct, όπως και Bluetooth v4.0.

Η Meizu δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσαρμοσμένη έκδοση του Android OS (4.2) που φορά η συσκευή. Η κινεζική εταιρεία την ονομάζει Flyme (3.0) και πραγματικά δίνει ένα διαφορετικό ύφος στο περιβάλλον χρήσης, προσθέτοντας κάποιες λειτουργίες, μέσω των οποίων υπόσχεται καλύτερη εκμετάλλευση της οθόνης των 5,1 ιντσών.

Η τιμή διάθεσης του Meizu MX3 θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 300 ευρώ.
Τον Φεβρουάριο στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, η Meizu είχε παρουσιάσει το MX3 και με λειτουργικό σύστημα Linux, έκδοσης Ubuntu.

Η Meizu, που ιδρύθηκε το 2003 και έβγαλε το πρώτο της smartphone στην Κίνα στις αρχές του 2009. Θεωρείται μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις, κυρίως στην εκεί εγχώρια αγορά, καθώς μέσα στο 2014 ξεκίνησε την επέκτασή της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης