Ταχύτητες πάνω από 200 Mbps από την Cosmote στο InfoCom World

Ταχύτητες πάνω από 200 Mbps από την Cosmote στο InfoCom World

Ξεκινούν πιλοτικές δοκιμές, ώστε οι ταχύτητες αυτές μέσω 4G δικτύου να είναι εμπορικά διαθέσιμες σε επιλεγμένες περιοχές στο πρώτο εξάμηνο του 2015

Ταχύτητες πάνω από 200 Mbps από την Cosmote στο InfoCom World
Tην εμπειρία μοναδικών, για τα ελληνικά δεδομένα, ταχυτήτων, πάνω από 200 Mbps από το δίκτυο 4G της Cosmote (μέσω της τεχνολογίας Carrier Aggregation), είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του φετινού συνεδρίου InfoCom World, που διεξήχθη στην Αθήνα. Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν οι τεχνολογικές, στρατηγικές και επιχειρηματικές συνέργειες, οι οποίες αποτελούν βασικό μοχλό της ανάπτυξης.

Η Cosmote παρουσίασε στο περίπτερό της τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz, μέσω πιλοτικής λειτουργίας σταθμού βάσης μικρής εμβέλειας.

Με τις ταχύτητες που πέτυχε η Cosmote στην πιλοτική επίδειξη, μία ταινία των 4 Gb κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8 Mb μπορούν να κατέβουν σε μόλις 1 λεπτό.
  
Με την πλήρη αξιοποίηση των φασματικών περιοχών που έχει στη διάθεσή της, η Cosmote εκτιμά ότι θα μπορέσει να καταγράψει ταχύτητες έως και 300 Mbps. Για το σκοπό αυτό ξεκινά άμεσα πιλοτικές δοκιμές, ώστε οι ταχύτητες αυτές να είναι εμπορικά διαθέσιμες σε επιλεγμένες περιοχές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Η νέα επένδυση, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ, σε φάσμα, δίνει στην Cosmote τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω τις ταχύτητες και την κάλυψη του εκτεταμένου 4G δικτύου της, τόσο στις αστικές, όσο και στις αγροτικές περιοχές. 
Κλείσιμο

Tο δίκτυο 4G της COSMOTE είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 65% του πληθυσμού της χώρας, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης