Γιατί πρέπει να αλλάζετε κάθε δύο μήνες τους κωδικούς πρόσβασης των online συναλλαγών

Γιατί πρέπει να αλλάζετε κάθε δύο μήνες τους κωδικούς πρόσβασης των online συναλλαγών

Πώς παγιδεύουν οι χάκερς τα θύματά τους -Οι κλοπές προσωπικών δεδομένων γίνονται γρήγορα, έξυπνα και ταχυδακτυλουργικά

Γιατί πρέπει να αλλάζετε κάθε δύο μήνες τους κωδικούς πρόσβασης των online συναλλαγών
Για να μην βρεθείτε προ εκλπήξεων και κυρίως χρεωμένοι αλλάξτε τους κωδικούς σας στο ίντερνετ τουλάχιστον κάθε δύο μήνες. Οι συνδεδεμένοι κωδικοί πρόσβασης για online συναλλαγές με τράπεζες και καταστήματα πρέπει να αλλάζουν συχνά προειδοποιούν οι ειδικοί καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η παραβιάση προσωπικών δεδομένων έχει τριπλασιαστεί. 

Οι δράστες σύμφωνα με την εταιρεία Experian έχουν βρει τρόπους και σπάνε τους κωδικούς αποσπώντας από τους ανυποψίαστους χρήστες που κάνουν συναλλαγές μέσω ίντερνετ μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Η μαζική αύξηση του παράνομου εμπορίου των προσωπικών πληροφοριών στο Διαδίκτυο είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων: ο μέσος άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πώς να προστατευτεί ενάντια στις επιθέσεις και οι εγκληματίες -χάκερς είναι τόσο δεξιοτέχνες και εξειδικευμένοι με την τεχνολογία που δρουν πολύ γρήγορα. Αυτό που λέμε στους χρήστες που κάνουν οnline αγορές είναι να αλλάζουν κωδικούς πρόσβασης όσο πιο συχνά μπορούν για να μην βρεθούν ξαφνικά χρεωμένοι», λέει o σύμβουλος ασφαλείας της First Base Technologies, Peter Wood και συνεχίζει:

Κλείσιμο
«Οι χάκερς παγιδεύουν τα θύματά τους στέλνοντάς τους συνημμένα μηνύματα. Ο χρήστης που δεν καταλαβαίνει ότι είναι παγίδα κάνει κλικ στο μήνυμα και ο δράστης του αποσπά τους κωδικούς. Για αυτό λέμε στους χρήστες να μην ανοίγουν μηνύματα από άγνωστους αποστολείς. Οι περισσότερες κλοπές προσωπικών δεδομένων γίνονται αυτόματα και με πολύ έξυπνο τρόπο. Η καλύτερη άμυνα είναι να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό προστασίας από ιούς, χρησιμοποιώντας ένα προσωπικό πρόγραμμα το οποία θα κάνει καθημερινά update».

πηγή: telegraph
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης