Διαθέσιμη η αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 8.1

Διαθέσιμη η αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 8.1

Σύμφωνα με την Apple, περιέχει νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και επιδιορθώσεις σφαλμάτων, σε πλήθος εφαρμογών και λειτουργιών

Διαθέσιμη η αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 8.1
Αφού άκουσε τις παρατηρήσεις των χρηστών, όπως είπε και στην πρόσφατη παρουσίαση των νέων iPad και iMac ο Τιμ Κουκ, η Apple διέθεσε τη νέα έκδοση του iOS (8.1), του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές της συσκευές –iPhone, iPad και iPod touch.

Η νέα αναβάθμιση έρχεται περίπου έναν μήνα μετά από την αρχική κυκλοφορία του iOS 8 (στις 17 Σεπτεμβρίου) και αφού έχουν μεσολαβήσει δυο ενδιάμεσες μικρότερες αναβαθμίσεις με την πρώτη (8.0.1) να αποσύρεται εσπευσμένα, κυρίως λόγω προβλημάτων σύνδεσης του iPhone 6 σε δίκτυα κινητής τηλεφωνία και δυσλειτουργιών με το Touch ID.

To iOS 8.1, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις της σειράς, μπορεί να εγκατασταθεί σε iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6 και 6 Plus, iPod Touch (5th gen), iPad 2, 3 και 4, iPad Air, iPad mini και mini 2. Τα νέα iPad Air 2 και mini 3, τα οποία αναμένονται στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα κυκλοφορήσουν με εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Κλείσιμο
O όγκος του αρχείου αναβάθμισης ποικίλει από συσκευή σε συσκευή. Πάντως, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνεται στα 100 Mb, η Over-The-Air (δηλαδή μέσω ασύρματου δικτύου) εγκατάστασή του απαιτεί περίπου 2 Gb ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου, γεγονός που θα δυσκολέψει και πάλι ειδικά όσους έχουν 16άρια iPhones και iPads.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή και η αναβάθμιση μέσω του iTunes προσφέρει μια καλύτερη λύση, καθώς στην περίπτωση αυτή απαιτείται πολύ λιγότερος ελεύθερος χώρος (περίπου 600 Mb) στη συσκευή.

Το iOS 8.1, σύμφωνα με την Apple, περιέχει νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και επιδιορθώσεις σφαλμάτων, σε πλήθος εφαρμογών και λειτουργιών. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες iPhone μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα SMS και MMS στο iPad και τον Mac τους (προϋποθέτει τη νέα έκδοση του OS X, Yosemite), αντιμετωπίζονται ζητήματα ως προς την απόδοση του Wi-Fi που μπορούσαν να προκύψουν κατά τη σύνδεση σε κάποιους σταθμούς βάσης, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικτύων 2G, 3G ή LTE για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, επιδιορθώνονται σφάλματα που μπορούσαν να αποτρέψουν την περιστροφή της οθόνης, άλλα που αφορούσαν στη σύνδεση με κάποιες Bluetooth συσκευές ανοικτής ακρόασης και διάφορα ακόμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης