Εξαγορά ελληνικής τεχνογνωσίας από διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό

Εξαγορά ελληνικής τεχνογνωσίας από διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό

Η PCCW Global απέκτησε την Crypteia Networks, πάροχο καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση ψηφιακών απειλών νέας γενιάς

Εξαγορά ελληνικής τεχνογνωσίας από διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό
Στο ταλαντούχο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα της δημιουργίας λύσεων λογισμικού και στην ελληνική καινοτομία επενδύει η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ. 

Η PCCW Global προχώρησε στην εξαγορά της Crypteia Networks, παρόχου καινοτόμων λύσεων security-as-a-service, η οποία ιδρύθηκε το 2011. Αξιοποιώντας τεχνολογία που βασίζεται σε μια μη παρεμβατική προσέγγιση, η Crypteia βοηθά επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ψηφιακές απειλές νέας γενιάς.

Με έδρα την Αθήνα, η Crypteia Networks θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ξεχωριστό brand, επωφελούμενη από τη διεθνή παρουσία και την ευρεία πελατειακή βάση της PCCW Global, ώστε να επιταχύνει την παγκόσμια επέκταση της. Σήμερα, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει λύσεις σε περισσότερους από 150 πελάτες, σε διάφορες χώρες, όπως η Βρετανία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Το πελατολόγιο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από εταιρείες υπηρεσιών και λιανεμπορίου έως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Η PCCW Global θα προσφέρει τις λύσεις της Crypteia ως μέρος του χαρτοφυλακίου managed network services, που διαθέτει σε πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα αναφορών και ειδοποιήσεων Moreal της Crypteia, η οποία διαθέτει χαρακτηριστικά και λύσεις Security Incident & Event Management, μπορεί να λειτουργήσει με βάση το cloud, καθώς και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό περιβάλλον. Η πλατφόρμα Moreal συσχετίζει και αναλύει δεδομένα στο δίκτυο του πελάτη, δεδομένα στο παγκόσμιο δίκτυο και συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με απειλές. Με αυτόν τον τρόπο, εντοπίζει πιθανές εξελιγμένες απειλές. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από το διεθνές επιχειρησιακό κέντρο ασφαλείας της Crypteia.

Η IDC προβλέπει ότι η αξία της αγοράς των υπηρεσιών πληροφόρησης σχετικά με απειλές ασφάλειας θα ανέλθει στα 1,4 δισ. δολάρια έως το 2018.

Σήμερα, οι ψηφιακές απειλές εκτείνονται από την κλοπή δεδομένων και τη δολιοφθορά έως τις επιθέσεις παραδοσιακών εγκληματικών οργανώσεων και τις ενέργειες ψηφιακής τρομοκρατίας που στοχοποιούν κρίσιμες υποδομές. Κανένας οργανισμός δεν είναι άτρωτος και πολλοί μπορεί να έχουν παραβιαστεί χωρίς να το γνωρίζουν.

«Ενας βασικός λόγος που πολλοί οργανισμοί είναι αυτή τη στιγμή ευάλωτοι, είναι ότι οι περισσότερες λύσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση των νέων απειλών είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και κοστοβόρες, ενώ απαιτούν και πολύ χρόνο για τη διαχείριση τους. Η Crypteia αναπτύχθηκε με στόχο να είναι ακριβώς το αντίθετο: ελαφριά, με βάση το cloud, αυτοματοποιημένη και οικονομική. Η προσέγγιση της Crypteia είναι μη παρεμβατική και δεν απαιτεί επιπλέον hardware ή λογισμικό, ενώ αξιοποιεί τα αρχεία δεδομένων (data logs) που ήδη παράγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αλλαγή στον τρόπο που ήδη λειτουργούν, ούτε να προχωρήσουν σε μεγάλες και ακριβές αγορές για να εγκαταστήσουν τα κατάλληλα εργαλεία προστασίας και ανάλυσης. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί κάθε μορφής και μεγέθους μπορούν να προστατευθούν από άγνωστες απειλές», είπε κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Γιάννης Γκιόκας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Crypteia Networks.

Στελέχη της PCCW Global συνάντησαν τον ιδρυτή της Crypteia Networks πριν από έναν χρόνο στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου για τις ψηφιακές τεχνολογίες InfoCom World στην Αθήνα και οι επαφές των δύο πλευρών προχώρησαν μέχρι τη συμφωνία εξαγοράς πριν από λίγες ημέρες.

Για την αναπτυσσόμενη κοινότητα των ελληνικών start-ups στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, η συμφωνία αυτή αποτελεί απόδειξη της δυναμικής των εγχώριων επιχειρηματιών, που λειτουργούν με όραμα, ως προς τις δυνατότητες τους να αναπτυχθούν και να αντεπεξέλθουν στο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τον οργανισμό Enterprise Greece, η Ελλάδα αποτελεί μια ολοένα και πιο ελκυστική αγορά για τις παγκόσμιες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από το ιδιαίτερα μορφωμένο και ταλαντούχο δυναμικό της χώρας, καθώς και από την αυξανόμενη δραστηριότητα στον τομέα Ερευνας και Ανάπτυξης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης