Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού

Eχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού
Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών διοργανώνει για πρώτη φορά και στη χώρα μας ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός WRO Hellas. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός με θέμα «Η δική μου πόλη» θα διαρκέσει από τα τέλη Οκτωβρίου 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015 και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Eνωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ) και την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από τρεις έως έξι μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της ομάδας. Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.wrohellas.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης