«Ιστορικοί» υπολογιστές στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

«Ιστορικοί» υπολογιστές στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το 1970 μέχρι και σήμερα

«Ιστορικοί» υπολογιστές στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Οι λάτρεις των υπολογιστών, των λογισμικών και των τεχνολογιών θα έχουν την ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο(4 και 5/10) να επισκεφτούν και να μάθουν το παρελθόν των υπολογιστών, από το 1970 μέχρι και σήμερα. 

Εκατοντάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πάνω από 2000 αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής από τις αρχές τις δεκαετίες του 70 μέχρι σήμερα, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι λάτρεις της πληροφορικής αυτό το Σαββατοκύριακο (4 και 5/10) στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής.

Κλείσιμο


Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της συλλογής είναι τα βιβλία και ο περιοδικός τύπος. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της πληροφορικής μέσα από έναν μεγάλο αριθμό υπολογιστικών συστημάτων εταιρειών που έχουν εκλείψει ή και συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως Sinclair, Commodore, Amstrad , Texas Instruments, Wang, Olivetti PC, Acorn, Cromenco, Zenith, Casio, Compaq, Toshiba, Sharp, Apple, ΙΒΜ και συμβατούς, λογισμικό και περιφερειακές συσκευές.



Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που επιχειρεί να συγκεντρώσει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι και σήμερα σε έναν ενιαίο χώρο, με τη μορφή Μουσείου.



Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικοί, στη Λεωφόρο Κηφισού στο Αιγάλεω. 'Ωρες: 9.00-21.00, η είσοδος είναι ελεύθερη.

http://www.elmp.gr/







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης