ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τούρκοι επιχειρηματίες αναζητούν την αθανασία με το Yourbot!

Τούρκοι επιχειρηματίες αναζητούν την αθανασία με το Yourbot!

Η αθανασία είναι ακατόρθωτη, όχι όμως και η ψηφιακή...

Τούρκοι επιχειρηματίες αναζητούν την αθανασία με το Yourbot!
Δύο Τούρκοι επιχειρηματίες με εμπειρία σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συνεργάστηκαν με το πανεπιστήμιο του Princeton, στις ΗΠΑ, για να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα εξασφαλίζει στους ανθρώπους την αθανασία... Δυστυχώς, μόνο την ψηφιακή!

Ο Chad Özgür και ο συνεργάτης του Ekim Nazım Kaya, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν μια συσκευή που της έδωσαν το όνομα Yourbot. Με την βοήθεια της γλωσσολογίας, της επεξεργασίας δεδομένων και της εικονικής νοημοσύνης, το ρομπότ αυτό θα ξεπερνάει τα όρια του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Κλείσιμο


Πώς όμως θα γίνεται αυτό; Οι δύο επιστήμονες δημιουργούν μια «ψηφιακή περσόνα» καταγράφοντας τα δεδομένα, όπως μνήμες και ιστορίες, ανθρώπων που επιθυμούν να μπορούν να «συνομιλούν» μαζί με τους απογόνους τους, όταν δεν θα βρίσκονται πια εν ζωή!

Μια από τις συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνει ο Kaya είναι: «Αν τα δισέγγονά σας θα ήθελαν να συνομιλήσουν μαζί σας, τι θα είχατε να τους πείτε;». Το Yourbot είναι μια διαδραστική επικοινωνία εκείνων που επιθυμούν να «κουβεντιάζουν» με τους προγόνους τους, σε αντίθεση με τα βίντεο, τις φωτογραφίες ή τα γραπτά αρχεία.

Η Αμερικανική εταιρεία Kickstarter πρόκειται να κατασκευάσει το ψηφιακό ρομπότ και ήδη το διαφημίζει στην ιστοσελίδα της σαν «ένα ταξίδι μνήμης ανάμεσα στις γενιές, χωρίς χρονικό περιορισμό»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης