Οι Βρετανίδες το έριξαν στα video games λόγω smartphones!

Οι Βρετανίδες το έριξαν στα video games λόγω smartphones!

Τα βιντεοπαιχνίδια που εμπεριέχουν λέξεις προσελκύουν περισσότερο το γυναικείο φύλο - Οι δωρεάν εφαρμογές βιντεοπαιχνιδιών στα κινητά είναι ένας από τους λόγους που αυξήθηκε ο αριθμός των γυναικών στη Βρετανία  που ασχολούνται με αυτά

Οι Βρετανίδες το έριξαν στα video games λόγω smartphones!
Οι γυναίκες στη Βρετανία αντιπροσωπεύουν πια πάνω από το μισό του πληθυσμού που παίζουν βιντεοπαιχνίδια! Η αύξηση των γυναικών στα video games οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δωρεάν εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων, που διαθέτουν τα έξι στα δέκα παιχνίδια χωρίς χρέωση τους τελευταίους έξι μήνες.

Πριν τρία χρόνια το 49% του γυναικείου πληθυσμού της χώρας έπαιζε με βιντεοπαιχνίδια, αλλά μια σημαντική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Populus για λογαριασμό της Internet Advertising Bureau, βρήκε ότι το 52% του πληθυσμού που ασχολήθηκε με video games το τελευταίο εξάμηνο, είναι γυναίκες.

Η οικογενειακή ψυχολόγος Simon Hampton, δηλώνει ότι υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που οι γυναίκες - παίκτριες των video games, αυξήθηκαν θεαματικά. Ο πρώτος λόγος είναι οι πολλές εφαρμογές αυτών των παιχνιδιών στα κινητά τους τηλέφωνα, που τους επιτρέπει να παίζουν «με την ησυχία τους», άλλος λόγος είναι η πρόσθεση περισσότερων λέξεων σε αυτά τα παιχνίδια και είναι γνωστό ότι οι γυναίκες αγαπούν τις λέξεις πιο πολύ από τους άντρες!  Παράλληλα, πολλά βιντεοπαιχνίδια στις μέρες μας δεν διαθέτουν χαρακτήρες που πρέπει κάποιος να «σκοτώσει» ή να «νικήσει» γεγονός που προσελκύει τις γυναίκες αφού οι άντρες είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στα περισσότερο βίαια videogames τύπου Grand Theft Auto.

Σύμφωνα με την έρευνα τα Smartphone και τα tablet με τις εφαρμογές βιντεοπαιχνιδιών που διαθέτουν, στα 33,5 εκατομμύρια του βρετανικού πληθυσμού, το 69% είναι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης