Apple: Διορθώσαμε το πρόβλημα που προκάλεσε τη διαρροή των γυμνών φωτογραφιών

Apple: Διορθώσαμε το πρόβλημα που προκάλεσε τη διαρροή των γυμνών φωτογραφιών

Το πρόβλημα σύμφωνα με ειδικούς προκλήθηκε από τον ιο με τίτλο «ibrute» ο οποίος εκμεταλλεύθηκε μια αδυναμία στην εφαρμογή "Find my iPhone"

Apple: Διορθώσαμε το πρόβλημα που προκάλεσε τη διαρροή των γυμνών φωτογραφιών
Στη διόρθωση του προβλήματος που προκάλεσε σοκ στο Χόλιγουντ με τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών δεκάδων διασήμων ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Apple με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να σημειώσει άνοδο.

Το πρόβλημα σύμφωνα με ειδικούς προκλήθηκε από τον ιο με τίτλο «ibrute» ο οποίος εκμεταλλεύθηκε μια αδυναμία στην εφαρμογή "Find my iPhone" του τεχνολογικού κολοσσού.

Πιστεύεται ότι ο συγκεκριμένος ιος επέτρεψε στους χάκερς να δοκιμάζουν συνεχώς νέους συνδυασμούς κωδικών μέχρι να βρουν το σωστό και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες ηθοποιών και άλλων διασημοτήτων.

Κλείσιμο
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι από αυτή την «στοχευμένη επίθεση» εκτέθηκαν σε κίνδυνο μόνο ορισμένοι λογαριασμοί επωνύμων αλλά δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στο αποθηκευτικό σύστημα iCloud.

«Μετά από 40 ώρες ερευνών ανακαλύψαμε ότι ορισμένοι λογαριασμοί επωνύμων εκτέθηκαν σε κίνδυνο από μια στοχευμένη επίθεση σε ονόματα χρηστών, κωδικούς και ερωτήσεις ασφαλείας, μια πρακτική που έχει γίνει πολύ κοινή στο διαδίκτυο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρώτη της ανακοίνωση η Apple.

Οι περίπου 100 γυμνές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από έναν άγνωστο μέχρι στιγμής χρήστη της ιστοσελίδας 4chan ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο γυναίκες όπως η Τζένιφερ Λόρενς, η Κάρα Ντελεβίν και η Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης