Πρώτος 8πύρηνος επεξεργαστής για desktop από την Intel

Πρώτος 8πύρηνος επεξεργαστής για desktop από την Intel

Υπόσχεται τη δημιουργία των ταχύτερων επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα

Πρώτος 8πύρηνος επεξεργαστής για desktop από την Intel
Η Intel αποκάλυψε τον πρώτο 8πύρηνο επεξεργαστή για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την Extreme έκδοση του Core i7-5960X, προηγουμένως γνωστός με την κωδική ονομασία Haswell-E.

Ο πρώτος επεξεργαστής για συστήματα client, που υποστηρίζει 16 υπολογιστικά threads και νέα μνήμη DDR4, θα κάνει πραγματικότητα τη δημιουργία των ταχύτερων desktop που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Επίσης το νέο προηγμένο chipset Intel X99 και οι εκτεταμένες δυνατότητες overclocking, θα επιτρέψουν στους ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες να βελτιστοποιήσουν τα συστήματά τους για μέγιστη απόδοση.

Πολλές από αυτές τις νέες πλατφόρμες που βασίζονται στο Intel X99 Chipset είναι επίσης Thunderbolt Ready. Ετσι, όταν συνδυάζονται με μια κάρτα Thunderbolt 2, είναι εφικτή ιδιαίτερα γρήγορη σύνδεση με τον υπολογιστή στα 20 Gbps. Οι απαιτητικές σε δεδομένα εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο 4Κ, το 3-D rendering και η ανάπτυξη παιχνιδιών, επωφελούνται από την απόδοση του Thunderbolt 2

Κλείσιμο
Τρεις νέοι επεξεργαστές με 6 έως 8 πυρήνες θα ξεκινήσουν να  διατίθενται από την επόμενη βδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι επεξεργαστές είναι επίσης κατασκευασμένοι ακολουθώντας την πιστοποίηση “conflict-free”, δηλαδή δεν περιέχουν ορυκτά στοιχεία (κασσίτερο, ταντάλιο, βολφράμιο, χρυσό) που προέρχονται από περιοχές στις οποίες σημειώνονται ένοπλες συγκρούσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης