Η Ελλάδα ξανά στους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup!

Η Ελλάδα ξανά στους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup!

H ομάδα Genesis διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις με ένα online παιχνίδι μυστηρίου, το «Dementia - Tales of Blackthorn Manor»

Η Ελλάδα ξανά στους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup!
Οι τελικοί του Imagine Cup, του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση, φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην έδρα της Microsoft, στο Σιάτλ. Η Ελλάδα είναι και πάλι παρούσα σε τελική φάση, κάνοντας παιχνίδι με την ομάδα Genesis, η οποία είχε αναδειχθεί νικήτρια στην κατηγορία Games των ελληνικών τελικών.

H ελληνική ομάδα - αποτελούμενη από τους Ιορδάνη Κανθαρίδη, Μάνο Χατζηιωάννου, Πάνο Καράμπελα και Κώστα Ντόκο - θα διαγωνιστεί με άλλες εννέα στη σχετική κατηγορία, καθώς έχει ήδη διακριθεί και βραβευτεί στον επιμέρους διαγωνισμό Visual Studio Online Boost. H ομάδα Genesis διαγωνίζεται στους τελικούς με το «Dementia - Tales of Blackthorn Manor», ένα online turn-based παιχνίδι στρατηγικής.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004, έχοντας πετύχει αρκετές διακρίσεις. Αρχικά στην κατηγορία Software Design, με την τρίτη θέση το 2004 και το πρότζεκτ SmartEyes και τη δεύτερη θέση το 2005 με το Sign2Talk.

Κλείσιμο
Το 2010, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την ομάδα Megadodo, που έναν χρόνο μετά μετονομάστηκε σε Alaniarides -λογοπαίγνιο με το μικρό όνομα του μαθηματικού και κορυφαίου θεωρητικού για την επιστήμη της Πληροφορικής Alan Turing, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία, με μια εφαρμογή εξατομικευμένων ξεναγήσεων σε εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.

Ήταν το 2011, όταν η Ελλάδα συμμετείχε με δύο ομάδες στους παγκόσμιους τελικούς στη Νέα Υόρκη. Στην κατηγορία Software Design είχε πάρει μέρος με το πρότζεκτ Epione και στην κατηγορία Interoperability Challenge με το Touring Machine, το οποίο και πήρε την πρώτη θέση.
Το 2012, η Ελλάδα συμμετείχε με την ομάδα Symbiosis, η οποία ήταν ανάμεσα στις έξι καλύτερες του κόσμου, επίσης στην κατηγορία Software Design.

Κριτές του φετινού τελικού θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ο Hadi Partovi, ιδρυτής του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού φορέα code.org και ο Erik Martin, γενικός διευθυντής του reddit.com.

Τα χρηματικά έπαθλα που θα διεκδικήσουν φέτος οι νικητές των παγκόσμιων τελικών υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 200.000 δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης