Microsoft: Φτιάχνει ενιαίο Windows για όλες τις συσκευές

Microsoft: Φτιάχνει ενιαίο Windows για όλες τις συσκευές

«Θα βελτιστοποιήσουμε την επόμενη έκδοση των Windows από τα τρία λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για οθόνες όλων των μεγεθών» είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος

Microsoft: Φτιάχνει ενιαίο Windows για όλες τις συσκευές
Η επόμενη έκδοση των Windows θα τρέχει όχι μόνο σε PC αλλά και σε κινητά και ταμπλέτες, αποκάλυψε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Για τον Σάτια Ναντέλα, εξάλλου, η Microsoft είναι πλέον εταιρεία που εστιάζεται στις φορητές συσκευές και το cloud.

«Θα βελτιστοποιήσουμε την επόμενη έκδοση των Windows από τα τρία λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για οθόνες όλων των μεγεθών» είπε ο Ναντέλα σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της παρουσίασης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Κρις Γκριν της συμβουλευτικής εταιρείας Davis Murphy Group, η Microsoft θα μπορούσε πρακτικά να καταργήσει τη σημερινή έκδοση Windows RT, σχεδιασμένη να τρέχει σε φορητές συσκευές με επεξεργαστές ARM, και να αναπτύξει τη νέα έκδοση για Windows για επεξεργαστές x86.

Κλείσιμο
«Έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στην εξοικονόμηση ενέργειας σε τσιπ x86 εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης, οπότε πλησιάζουν σε ένα στάδιο στο οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε smartphone που τρέχουν έναν κοινό κώδικα Windows» εκτίμησε ο Γκριν σχολιάζοντας το θέμα στο BBC.

Το θετικό για τους χρήστες, επισήμανε ο Ναντέλα, είναι ότι θα μπορούν να τρέχουν τις ίδιες εφαρμογές σε όλες τις συσκευές τους.


H Microsoft προχωρά σε 18.000 απολύσεις

Οι φορητές συσκευές και υπηρεσίες βρίσκονται εξάλλου στην κορυφή της ατζέντας του νέου διευθύνοντα συμβούλου, μαζί με τις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους. Σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους την υπηρεσία τον περασμένο μήνα -ουσιαστικά το μανιφέστο της νέας Microsoft, ο Ναντέλα τόνιζε ότι το mobile και το cloud «έρχονται πρώτα».

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, το κείμενο των 3.000 λέξεων περιείχε μόνο δύο αναφορές στα παραδοσιακά PC, ενώ το cloud εμφανιζόταν 22 φορές και το mobile έντεκα.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα πρώτα που ανακοινώνονται από τότε που ο Ναντέλα ανέλαβε το τιμόνι, αλλά και τα πρώτα μετά την εξαγορά της μονάδας κινητών της Nokia, η εικόνα είναι ανάμεικτη.

Στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου, η εταιρεία είδε τα κέρδη της να μειώνονται λόγω της Nokia που παραμένει ζημιογόνος. Ταυτόχρονα όμως η πρώην φινλανδική εταιρεία συνέβαλε στα έσοδα με 2 δισ. δολάρια επιπλέον από τις πωλήσεις κινητών.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 4,61 δισ. δολάρια από τα 4,97 δισ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από τα 19,9 στα 23,38 δισ. δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης