Συμμετοχή της Sunlight σε ένα από τα μεγαλύτερα υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα

Συμμετοχή της Sunlight σε ένα από τα μεγαλύτερα υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα

Στόχος της λειτουργίας του δικτύου είναι η ηλεκτροδότηση 16 απομακρυσμένων περιοχών της Μαλαισίας, όπου μέχρι πρότινος οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων καλύπτονταν με ηλεκτρογεννήτριες

Συμμετοχή της Sunlight σε ένα από τα μεγαλύτερα υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα
Η Sunlight διευρύνει τις συνεργασίες της εκτός Ελλάδας, μέσω ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την εταιρεία SFG Technology, τοπικό συνεργάτη της στη Μαλαισία, εγκατέστησε, για λογαριασμό της TNB -της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού της Μαλαισίας, ένα ολοκληρωμένο σύστημα συσσωρευτών για τη λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα υβριδικά φωτοβολταϊκά συστήματα του κόσμου.

Με τον τρόπο αυτό, η Sunlight - συμφερόντων Πάνου Γερμανού - συνέβαλλε τόσο στην ηλεκτροδότηση απομακρυσμένων χωριών της Μαλαισίας όσο και στη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Για τη λειτουργία του υβριδικού αυτού συστήματος χρησιμοποιήθηκαν 960 συσσωρευτές ανοικτού τύπου, ειδικά σχεδιασμένοι για αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη. Στόχος της λειτουργίας του δικτύου είναι η ηλεκτροδότηση 16 απομακρυσμένων περιοχών της Μαλαισίας, όπου διαμένουν περίπου 3.000 κάτοικοι και όπου μέχρι πρότινος οι καθημερινές ανάγκες καλύπτονταν με ηλεκτρογεννήτριες, λόγω της αδυναμίας σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Το δίκτυο παρέχει 24ώρη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής και μεγιστοποιεί τα οφέλη για το περιβάλλον μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Συγκεκριμένα στους 20 μήνες λειτουργίας του το σύστημα έχει συμβάλλει στην εξοικονόμηση 260.000 λίτρων πετρελαίου, παράγοντας περίπου 1800 MWh.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης