Τα iPad μπορεί να καταστρέψουν τις δεξιότητες των παιδιών, λένε Βρετανοί δάσκαλοι

Τα iPad μπορεί να καταστρέψουν τις δεξιότητες των παιδιών, λένε Βρετανοί δάσκαλοι

Πολλά παιδιά εμφανίζουν ελλειμματική προσοχή και διαταραχές ύπνου γι' αυτό και η Διδασκαλική Ενωση της Βρετανίας θεωρεί αναγκαία την θέσπιση κανόνων χρήσης των τεχνολογικών αυτών συσκευών εφιστώντας την προσοχή στους γονείς προκειμένου τα παιδιά να μην κινδυνεύουν

Τα iPad μπορεί να καταστρέψουν τις δεξιότητες των παιδιών, λένε Βρετανοί δάσκαλοι
Κι όμως! Ta iPad μπορούν να βλάψουν τις δεξιότητες των παιδιών, προειδοποιεί η Διδασκαλική Ενωση της Βρετανίας συμβουλεύοντας τους γονείς να μην αφήνουν τα τέκνα τους να παίζουν πολλές ώρες με τις συσκευές αυτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», τα παιδιά που παίζουν με iPad αρκετές ώρες, δυσκολεύονται ακόμα και να κτίσουν σπίτια με τουβλάκια κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι πολλές ώρες παιχνιδιού με το iPad κάνουν τα παιδιά αντικοινωνικά και μάλιστα πολλά απ΄ αυτά παρουσιάζουν μαθησιακά προβλήματα αφού αποδίδουν λιγότερο στα σχολικά διαγωνίσματα, υποστηρίζουν βρετανοί δάσκαλοι.
 
«Εφόσον πολλά παιδιά χρησιμοποιούν το iPad αντί του βιβλίου για να διαβάσουν τα μαθήματά τους, δυσκολεύονται, πολλές φορές, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των γραπτών διαγωνισμάτων», επισημαίνει η Διδασκαλική Ενωση της Βρετανίας.  
 
Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει ο Μαρκ Μοντγκόμερι, εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ενωσης, τα παιδιά περνούν πολλές ώρες παίζοντας με τα iPad και τους υπολογιστές αντί να παίζουν ποδόσφαιρο με τους φίλους τους αλλά και άλλα παιχνίδια όπως να κάνουν κατασκευές. «Υπάρχουν παιδιά που εμφανίζουν δυσκολία ακομα και να κτίσουν σπίτια με τουβλάκια», εξηγεί και προσθέτει: «Τα παιδιά ξέρουν ότι με την βοήθεια των smartphone και των iPad ό,τι απορία έχουν, την λύνουν σε  δευτερόλεπτα μέσω του Ιντερνετ. Επιπλέον, πολλά παιδιά εμφανίζουν ελλειμματική προσοχή και διαταραχές ύπνου γι' αυτό και η Διδασκαλική Ενωση της Βρετανίας θεωρεί αναγκαία την θέσπιση κανόνων χρήσης των τεχνολογικών αυτών συσκευών εφιστώντας την προσοχή στους γονείς προκειμένου τα παιδιά να μην κινδυνεύουν».
 
Έρευνα που ειχε δημοσιευτεί ένα χρόνο πριν είχε δείξει πως, τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα iPad  σαν αναγνωστικά, έχουν κακές επιδόσεις στην τάξη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης