Η ιστορία πίσω από τη διάσημη εικόνα των Windows XP – Πώς είναι σήμερα το τοπίο

Η ιστορία πίσω από τη διάσημη εικόνα των Windows XP – Πώς είναι σήμερα το τοπίο

Η Microsoft έπαψε να υποστηρίζει το συγκεκριμένο λειτουργικό από τις 8 Απριλίου

Τσίπρας: Από το «Καραμανλής ή τανκς» στο «Μνημόνιο ή χρεοκοπία»...
Η ιστορία πίσω από τη διάσημη εικόνα των Windows XP – Πώς είναι σήμερα το τοπίο
Η εικόνα με τον απέραντο γαλάζιο ουρανό και τα καταπράσινα λιβάδια που εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου αντίκριζαν καθημερινά σε όλο τον κόσμο ανοίγοντας τον υπολογιστή τους, σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν.

Από τις 8 Απριλίου η εταιρεία Microsoft παύει πια να υποστηρίζει το λειτουργικό των Windows XP και οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να κατεβάσουν το πρόγραμμα από τα επίσημα sites της εταιρείας, ενώ όσοι είναι ήδη χρήστες δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις από την Microsoft.

Κλείσιμο
Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το υπέροχο φόντο των Windows XP; Ο Αμερικανός φωτογράφος Charles O'Rear εξηγεί σε ένα βίντεο εννέα λεπτών πώς πήρε αυτή την υπέροχη φωτογραφία. Ο O'Rear διηγείται ότι το 1996 επισκεπτόταν πολύ συχνά την περιοχή αυτή που βρίσκεται στο βόρειο Σαν Φρανσίσκο και γοητευμένος από τα πράσινα λιβάδια, τους αμπελώνες και τον καταγάλανο ουρανό, τράβηξε αυτή τη φωτογραφία.

Το 2006 ένας άλλος φωτογράφος, ο Simon Goldin, επισκέφθηκε την ίδια περιοχή και απογοητευμένος απαθανάτισε την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Όπως φαίνεται οι πιέσεις για γρήγορη ανάπτυξη της Καλιφόρνια, αντικατέστησαν τα πράσινα λιβάδια μόνο με αμπελώνες και η ατμοσφαιρική ρύπανση «έκλεψε» από το τοπίο το γαλάζιο του ουρανού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης