Δυο στους τρεις ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση στο Internet

Δυο στους τρεις ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση στο Internet

Ericsson και Facebook δημιουργούν ένα εργαστήριο καινοτομίας, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας internet.org και την παροχή τεχνογνωσίας με σκοπό την βελτιστοποίηση εφαρμογών, δικτύων, συσκευών και υπηρεσιών

Δυο στους τρεις ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση στο Internet
Φορητές συσκευές πολύ χαμηλού κόστους, δωρεάν online υπηρεσίες, το δικαίωμα πρόσβασης στο Internet και κατ επέκταση στην πληροφορία. Μπορεί η Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο να μιλά ήδη για τα 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με ορίζοντα το 2020 και να επενδύει σε πρώτη φάση 3 δισ. δολάρια (τα 2,3 από τους κατασκευαστές και τα υπόλοιπα από κοινοτικά κονδύλια) στην έρευνα, φιλοδοξώντας να ξαναπάρει το τιμόνι των εξελίξεων από τις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ασία, όμως ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης στο φετινό Mobile World Congress αφορά στα δισεκατομμύρια όλων εκείνων που παραμένουν εκτός σύνδεσης.

Η βιομηχανία του διαδικτύου προσβλέπει σε 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες. Σε αυτούς αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εκεί κοιτούν οι κατασκευαστές παρουσιάζοντας smartphones πολύ χαμηλού κόστους, σε εκείνους είναι η αφιερωμένη η πρωτοβουλία internet.org, με τη συμμετοχή αρκετών μεγάλων εταιρειών και την πολιτικά ορθή άποψη ότι η πρόσβαση στο Internet πρέπει να είναι δικαίωμα όλων. 

Σε αυτό το πλαίσιο Facebook και Ericsson ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός εργαστηρίου καινοτομίας, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας internet.org, στην οποία και συμμετέχουν. Θα παρέχει την τεχνογνωσία για τη βελτιστοποίηση εφαρμογών, δικτύων, συσκευών και υπηρεσιών για τα επόμενα πέντε δισεκατομμύρια χρήστες του Internet.

Κλείσιμο
Το εργαστήριο, που θα λειτουργήσει στο καμπ του Facebook στο Μενλο Παρκ της Καλιφόρνια, θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί ένα βασικό εμπόδιο. Σήμερα, οι προγραμματιστές έχουν συνήθως πρόσβαση μόνο στο περιβάλλον του δικτύου της περιοχής στην οποία βρίσκονται. Ομως, με τους καταναλωτές να συνδέονται σε μέσω διαφορετικών δικτύων (2G, 3G, LTE, WiFi), από πολλά λειτουργικά συστήματα και ένα ευρύ φάσμα φορητών συσκευών, δημιουργείται ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον, που τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να γίνει απόλυτα κατανοητό.

«Με αυτό το εργαστήριο , οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να προσομοιώνουν τις συνθήκες του δικτύου που συναντάμε συνήθως σε νέες αγορές, δίνοντάς τους ένα περιβάλλον για να δοκιμάσουν και να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές, μέσα από μια σειρά διαφορετικών σεναρίων», σχολίασε ο Jay Parikh, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα έργων υποδομής στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης