Smartphone των 25 δολαρίων με λειτουργικό Firefox

Smartphone των 25 δολαρίων με λειτουργικό Firefox

Παρουσιάστηκε ήδη μια πρωτότυπη συσκευή, που αν τελικά μπει στην παραγωγή μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά των entry level smartphones

Smartphone των 25 δολαρίων με λειτουργικό Firefox
Το Firefox OS έχει βαλθεί να ταράξει για τα καλά τα νερά στο ψηφιακό σύμπαν, καθώς η προοπτική διασύνδεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής δημιουργεί την ανάγκη για smartphones πολύ χαμηλού κόστους.

Το Mozilla ανακοίνωσε στο Mobile World Congress ότι συμφώνησε και συνεργάζεται με τη Spreadtrum Communications, μια εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών με έδρα τη Σαγκάη, στον σχεδιασμό ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με κόστος μόλις 25 δολάρια. Στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη συσκευή, που αν τελικά μπει στην παραγωγή μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά των entry level smartphones.

Αρωγοί στη συγκεκριμένη προσπάθεια, όπως και στη συνολικότερη ανάπτυξη του νέου οικοσυστήματος, είναι και κάποιοι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η Alcatel (παρουσίασε το OneTouch Fire S, το πρώτο LTE smartphone με Firefox και ανακοίνωσε το OneTouch Fire 7, το πρώτο tablet), η LG, η Huawei και η ZTE -αναμένεται να δείξει σύντομα δυο νέες συσκευές με το ίδιο λειτουργικό ανοικτού κώδικα.

Κλείσιμο
Επίσης, αρκετές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν από την αρχή την όλη προσπάθεια και στα μέχρι πρότινος γνωστά ονόματα (América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, Telstra, TMN και VimpelCom) ήρθαν να προστεθούν αυτά των Telkomsel και Indosat από την Ινδονησία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης