Φαρμακερή απάντηση Facebook σε Πρίνστον: Αν χάσουμε τα μέλη μας, θα χάσετε κι εσείς τους φοιτητές σας

Φαρμακερή απάντηση Facebook σε Πρίνστον: Αν χάσουμε τα μέλη μας, θα χάσετε κι εσείς τους φοιτητές σας

Είναι η απάντηση του κοινωνικού δικτύου στην πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Πρίνστον πως θα χάσει το 80% των μελών του σε τρία χρόνια

Φαρμακερή απάντηση Facebook σε Πρίνστον: Αν χάσουμε τα μέλη μας, θα χάσετε κι εσείς τους φοιτητές σας
Κανέναν φοιτητή δεν θα έχει το πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2021, σύμφωνα με μελέτη των αναλυτών του facebook!

Με αυτή την αιχμηρή ανάλυση, οι επιστήμονες του κοινωνικού δικτύου απαντούν στην πρόσφατη έρευνα από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, που λέει πως σε τρία χρόνια το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του.

Χρησιμοποιώντας μια ανάλογη μέθοδο λοιπόν, οι αναλυτές δεδομένων του κοινωνικού δικτύου κατέγραψαν τις τάσεις των αναζητήσεων της Google, τα λεγόμενα «google trends» και... απεφάνθησαν πως σε λιγότερο από δέκα χρόνια στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Πρίνστον δεν θα έχει απομείνει ούτε ένας φοιτητής! 

Κλείσιμο
Τα νέα «like» στη σελίδα του Πρίνστον καταγράφουν πτωτική πορεία, οι επιστημονικές διατριβές, σύμφωνα με τον μελετητή της Google «Google Scholar» επίσης μειώνονται, και τέλος, οι αναζητήσεις για το Πρίνστον στη google.com καταγράφουν καθοδική τροχιά. Επομένως; Δεν θα απομείνει φοιτητής έως το 2021!

Στην ανακοίνωσή τους βέβαια, «επισημαίνουν» με πολύ καυστικό τρόπο πως «Ανησυχούμε για το Princeton, περισσότερο όμως ανησυχούμε για την μοίρα του πλανήτη μας. Τα Google Trends δείχνουν ότι μέχρι το 2060 δεν θα έχει υπάρχει αέρας στην Γη, γεγονός που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα»! 

Σε αντιστοιχία με την έρευνα του Πρίνστον, τονίζουν ειρωνικά πως μιας και αυτή η μελέτη δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους επιστήμονες, θα πρέπει τα μέλη του Facebook να κάνουν Like για να του προσδώσουν την απαραίτητη εγκυρότητα...

Το υστερόγραφο της ανακοίνωσης του facebook «βάζει τα πράγματα στη θέση τους»: Δεν είναι όλες οι μελέτες ίδιες και κάποιες μέθοδοι ανάλυσης μπορεί να οδηγήσουν σε τρελά συμπεράσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης