Στα 104 δισ. δολάρια ο τζίρος από τα ψηφιακά εργαλεία κλοπής δεδομένων

Στα 104 δισ. δολάρια ο τζίρος από τα ψηφιακά εργαλεία κλοπής δεδομένων

Οι φορείς που εξαπολύουν τις ψηφιακές επιθέσεις  έχουν αναπτύξει μια εξελιγμένη αγορά στο διαδίκτυο, μέσω της  οποίας μοιράζονται πληροφορίες και τεχνογνωσία

Στα 104 δισ. δολάρια ο τζίρος από τα ψηφιακά εργαλεία κλοπής δεδομένων

Το ψηφιακό έγκλημα συνεχίζει  να αυξάνεται, με το 92% των εταιρειών  που περιλαμβάνονται στη λίστα Forbes Global 2000 να αναφέρουν ότι τα δεδομένα τους δέχτηκαν παραβιάσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό το υψηλό ποσοστό οφείλεται  στο γεγονός ότι οι φορείς που εξαπολύουν τις ψηφιακές επιθέσεις έχουν αναπτύξει μια εξελιγμένη collaborative αγορά στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας μοιράζονται πληροφορίες και εξελιγμένα εργαλεία κλοπής δεδομένων. Οι μελέτες εκτιμούν ότι η αξία της μαύρης αγοράς που συνδέεται με το παγκόσμιο ψηφιακό έγκλημα ανέρχεται στα 104 δισ. δολάρια το χρόνο.

Οι εξελισσόμενες κανονιστικές και νομοθετικές απαιτήσεις δημιουργούν  επιπλέον απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις σε ζητήματα ασφάλειας, με το μέσο κόστος της μη-συμμόρφωσης για τις διεθνείς επιχειρήσεις να ανέρχεται στα 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, με τον κάθε εργαζόμενο να μεταφέρει στον χώρο εργασίας τη δική του φορητή συσκευή, το ΙΤ αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να ελέγξει τα τερματικά, αφήνοντας εκτεθειμένα περισσότερα σημεία μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να δεχτούν επίθεση.

Πρόσφατα, η HP παρουσίασε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τους κινδύνους  καθώς και να επεκτείνουν τις  δυνατότητες τους στον τομέα της ασφάλειας, προστατεύοντας καλύτερα τα συστήματα και τα δεδομένα τους μέσα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων απειλών.
Κλείσιμο

Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των  ερευνών που πραγματοποιεί η HP για την ασφάλεια σε συνδυασμό  με την εμπειρία κορυφαίων ειδικών  της εταιρείας σε αυτά τα θέματα, οι νέες λύσεις είναι σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ταράξουν τα νερά της ψηφιακής «μαύρης αγοράς», να ενισχύσουν τις θέσεις που είναι ευάλωτες σε κινδύνους και να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης