Εξαπλάσια αύξηση της δαπάνης με κάρτες ανέπαφων πληρωμών

Εξαπλάσια αύξηση της δαπάνης με κάρτες ανέπαφων πληρωμών

Σε διάστημα 12 μηνών  έχουν δαπανηθεί 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και η μέση τιμή κάθε αγοράς στην Ευρώπη ανέρχεται στα 8,63 ευρώ

Εξαπλάσια αύξηση της δαπάνης με κάρτες ανέπαφων πληρωμών
Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πραγματοποίησαν σε διάστημα 12 μηνών (Αύγουστος 2012 -  Ιούλιος 2013) 211 εκατομμύρια αγορές με χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Visa Europe.

Παράλληλα η δαπάνη ανήλθε σε 285 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε εξαπλάσια αύξηση σε μηνιαία βάση, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης εξοικείωσης των καταναλωτών με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.  

Σε διάστημα 12 μηνών έχουν δαπανηθεί 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ με κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa και η μέση τιμή κάθε αγοράς με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη ανέρχεται στα 8,63 ευρώ.

Κλείσιμο
Συνολικά στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη  σε κυκλοφορία 69 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa και περισσότερα από 1 εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων πληρωμών.

Οι κάτοχοι καρτών ανέπαφων πληρωμών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές αξίας μέχρι 25 ευρώ με ταχύτητα και ασφάλεια, απλά με ένα άγγιγμα στο τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο αποδοχής. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης