Η σύνδεση στο Internet επηρεάζει το εισόδημα των νοικοκυριών

Η σύνδεση στο Internet επηρεάζει το εισόδημα των νοικοκυριών

Μελέτη μετρά την  επίδραση της ταχύτητας ευρυζωνικής  σύνδεσης στο οικογενειακό εισόδημα και αποκαλύπτει ότι η αναβάθμιση από 4 σε 8 Mbps το αυξάνει κατά 120 δολάρια το μήνα στις χώρες του ΟΟΣΑ

Η σύνδεση στο Internet επηρεάζει το εισόδημα των νοικοκυριών
Η Ericsson ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μελέτης, που πραγματοποίησε από κοινού με την εταιρεία Arthur D. Little και το Chalmers University of Technology, σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της ταχύτητας ευρυζωνικής πρόσβασης για τα νοικοκυριά.

Εστιάζοντας στο μικροοικονομικό επίπεδο του νοικοκυριού, η μελέτη αποκαλύπτει το όριο της ελάχιστης αναβάθμισης ταχύτητας που απαιτείται προκειμένου να προκύψει μια στατιστικά σημαντική μεταβολή στο εισόδημα των νοικοκυριών. Το όριο αυτό είναι διαφορετικό για τις χώρες του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και τις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες (όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα).

Τα απόλυτα επίπεδα απόδοσης εμφανίστηκαν υψηλότερα στις οικονομίες του ΟΟΣΑ, κάτι που καταδεικνύει ότι τα οφέλη από την αύξηση ταχύτητας είναι περισσότερα αν η ευρυζωνική σύνδεση εξασφαλίζει την πρόσβαση σε πιο προηγμένες υπηρεσίες.

Κλείσιμο
Στα σημαντικότερα ευρήματα, μετά τον έλεγχο των παραγόντων που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το εισόδημα (ηλικία, φύλο, εκπαίδευση, μέγεθος των νοικοκυριών, δεξιότητες και είδος απασχόλησης) ήταν ότι:

Η μέση αύξηση του εισοδήματος του νοικοκυριού, για μια αναβάθμιση ταχύτητας από τα 4 στα 8 mbps, ανέρχεται στα 120 δολάρια το μήνα στις χώρες του ΟΟΣΑ

Τα νοικοκυριά στις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες επωφελούνται περισσότερο αναβαθμίζοντας την ταχύτητα από τα 0,5 στα 4 mbps, που σημαίνει μέση αύξηση 46 δολαρίων το μήνα

Η μελέτη αυτή στηρίχτηκε σε αρκετές  βασικές πηγές, μεταξύ των οποίων και έρευνα του Ericsson Consumer Lab που πραγματοποιήθηκε το 2010, καλύπτοντας περισσότερα από 19.000 νοικοκυριά από 8 χώρες του ΟΟΣΑ (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιαπωνία και ΗΠΑ), καθώς και τη Βραζιλία, την Ινδία και την Κίνα.

Ολα τα αποτελέσματα έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με την Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης, ώστε να αντανακλούν το απόλυτο επίπεδο απόδοσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης