Πάνω από 250.000 «tweets» μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες για τη Χρυσή Αυγή

Πάνω από 250.000 «tweets» μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες για τη Χρυσή Αυγή

Ο αριθμός των «τιτιβισμάτων» πολλαπλασιάστηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έφτασε στις 35.000 μόνο την τελευταία εβδομάδα

Ποδηλάτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Κατερίνη
Πάνω από 250.000 «tweets» μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες για τη Χρυσή Αυγή
Πάνω από 250.000 "tweets", που αναφέρονται σε θέματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και εκφράζουν θέσεις υπέρ ή κατά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανέβασαν στη διάρκεια περίπου μισού έτους (173 ημερών) οι χρήστες του Twitter στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των "tweets" πολλαπλασιάστηκε μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έφτασε τα 35.000 μόνο την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αποτυπώνει και στατιστικά το ενεργό ενδιαφέρον και των Ελλήνων για την άνοδο του νεοναζισμού.

Το θέμα της ανόδου του νεοναζισμού, προφανώς, δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες χρήστες των social media.

Κλείσιμο
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, μέσα σε μόνο 32 ημέρες, ανταλλάχθηκαν -παγκοσμίως- περισσότερα από 1.000.000 μηνύματα μεταξύ 857.000 χρηστών του Twitter, σχετικά με το γενικότερο φαινόμενο.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν ανά την υφήλιο περίπου 1.000 ομάδες, που διεξάγουν σταθερά συζητήσεις για θέματα του είδους.

Στην Ελλάδα, περίπου 4.600 ομάδες ασχολήθηκαν με το ζήτημα της ακροδεξιάς έστω μία φορά, αλλά μόνο 59 είχαν συνέχεια στις συζητήσεις τους.

Οι πολυάριθμες αναφορές αφορούσαν σε ειδήσεις σχετικά με τη σύλληψη, κράτηση και μεταχείριση μεταναστών, δηλώσεις μελών του κόμματος, δηλώσεις μελών άλλων κομμάτων για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο αριθμός συζητήσεων εκτοξεύθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τη μελέτη διεξήγαγε ομάδα, η οποία αποτελείται από τους ερευνητές Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Συμεών Παπαδόπουλο και Γιάννη Κομπατσιάρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης