Ο Mr Facebook θέλει περισσότερη διαφάνεια από την αμερικανική κυβέρνηση

Ο Mr Facebook θέλει περισσότερη διαφάνεια από την αμερικανική κυβέρνηση

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις τις αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πλήγωσαν την εμπιστοσύνη των χρηστών προς τις εταιρείες

Ο Mr Facebook θέλει περισσότερη διαφάνεια από την αμερικανική κυβέρνηση
Ο Μr facebook επισκέφτηκε την Ουάσινγκτον για να ασκήσει πιέσεις στην κατεύθυνση αλλαγής της μεταναστευτικής νομοθεσίας και εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην εμπιστοσύνη του κόσμου προς τις διαδικτυακές εταιρείες η αποκάλυψη του προγράμματος Prism

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις τις αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πλήγωσαν την εμπιστοσύνη των χρηστών προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Internet και μόνο η παροχή περισσότερων πληροφοριών για απόρρητα προγράμματα, όπως το Prism, θα βοηθήσει στον κατευνασμό των ανησυχιών του κόσμου.

Ο Μr facebook επισκέφτηκε την Ουάσινγκτον για να ασκήσει πιέσεις σε μέλη του Κογκρέσου στην κατεύθυνση αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής, ως εμπνευστής και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης FWD.us. Παράλληλα, μίλησε σε εκδήλωση του περιοδικού “The Atlantic”, καλώντας την ομοσπονδιακής κυβέρνηση των ΗΠΑ να πει περισσότερα στο ευρύ κοινό σχετικά με τα αιτήματα για παροχή δεδομένων που είχε προς διάφορες διαδικτυακές εταιρείες.

“Αυτό που μπορώ να πω, από τα στοιχεία που βλέπω στο facebook, είναι όσο περισσότερη διαφάνεια και διάθεση επικοινωνίας δούμε από τη μεριά της κυβέρνησης, τόσο καλύτερα θα νιώσουμε”. Ο Ζούκερμπεργκ εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι η κατακραυγή για το μυστικό πρόγραμμα Prism και η αντίδραση των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποξενώσει άλλες χώρες και να βλάψει την καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο. “Οι απαντήσεις στα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την NSA είναι μείζονος σημασίας για το διαδίκτυο ως μια παγκόσμια πλατφόρμα και ορισμένες από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό νομίζω ότι ήταν εντελώς άχρηστες”.

Απατώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι περνάς τον... ελεύθερο χρόνο του κυρίως δουλεύοντας, ότι το facebook δεν έχει σχέδια για να παράγει κάποια στιγμή το δικό του ειδησεογραφικό περιεχόμενο και δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε ως Ρεπουμπλικάνος, ούτε ως Δημοκρατικός. “Είμαι υπέρ της οικονομίας της γνώσης”, είπε.
Κλείσιμο

Και σε μια λίγο πιο χαλαρή στιγμή αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν είναι καθόλου χαλαρός, όσο και αν ο κόσμος αντιλαμβάνεται το facebook ως κάτι τέτοιο: “Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι προσπαθούμε να είμαστε χαλαροί. Αυτός δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου. Είμαι ο λιγότερο χαλαρός εκεί μέσα. Θέλω να παράγω κάτι που να είναι μια θεμελιώδης υπηρεσία για τον κόσμο”.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το facebook μήνυσε την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων, αφού μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και όπως σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας “έχει καταστεί σαφές ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση, αν και παρήγαγε κάποια πρόσθετη διαφάνεια στην αρχή, σε αυτό το σημείο είναι απίθανο να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πρόοδο”.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης