Νεκρός ο διάσημος χάκερ Μπάρναμπι Τζακ

Νεκρός ο διάσημος χάκερ Μπάρναμπι Τζακ

Ο Μπάρναμπι έγινε γνωστός όταν παρουσίασε πώς μπορείς να παρακάμψεις την ασφάλεια των ATM και να τους αποσπάς χρήματα - Αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου του

Νεκρός ο διάσημος χάκερ Μπάρναμπι Τζακ
Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος χάκερ Μπάρναμπι Τζακ στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Σαν Φρανσίσκο με τα αίτια του θανάτου του να παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα. Ένας από τους πλέον χαρισματικούς χάκερς παγκοσμίως, ο Μπάρναμπι έγινε γνωστός όταν σε ένα συνέδριο παρουσίασε πώς μπορείς να παρακάμψεις την ασφάλεια των ATM και να τους αποσπάς χρήματα χωρίς να γίνεις αντιληπτός.

Ο ικανότατος χάκερ επρόκειτο να παρευρεθεί την εβδομάδα που διανύουμε στο ετήσιο συνέδριο Black Hat στο Las Vegas όπου αυτή τη φορά θα έδειχνε πώς κάποιος μπορεί να χακάρει έναν βηματοδότη, έχοντας τη δυνατότητα ακόμη και να σκοτώσει τον κάτοχό του. Αντί της ομιλίας του, το συνέδριο θα πραγματοποίησει ωριαίο αφιέρωμα στη μνήμη του.

Έχοντας ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό, ο Μπάρναμπι συνεργάστηκε με πολλές εταιρείες -ανάμεσα στις οποίες και η McAfee- ενώ το τελευταίο διάστημα εργαζόταν για λογαριασμό της IOActive Inc., συμβουλευτικής εταιρείας για τη διαδικτυακή ασφάλεια. Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τον εντοπισμό κενών ασφαλείας σε ιατρικά όργανα με τις προσπάθειες του να έχουν αναγνωριστεί τόσο από τον κόσμο όσο και από μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Το θάνατο του άτυχου χάκερ επιβεβαίωσε η αδερφή του ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας του θα γίνουν γνωστά σε περίπου έναν μήνα από τώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης