Μόνικα Λεβίνσκι: Η συνάντηση με τον εισαγγελέα-Νέμεση και το Vanity Fair

Μόνικα Λεβίνσκι: Η συνάντηση με τον εισαγγελέα-Νέμεση και το Vanity Fair

Η πέτρα του σκανδάλου και ερωμένη του Μπιλ Κλίντον γράφει στην βίβλο του lifestyle για το απρόσμενο συναπάντημα με τον Κένεθ Σταρ, τον άνθρωπο που κυνήγησε αλύπητα τον πρώην πλανητάρχη

Μόνικα Λεβίνσκι: Η συνάντηση με τον εισαγγελέα-Νέμεση και το Vanity Fair
«Από πού τον ξέρω; Πού τον έχω δει;» αναρωτιόταν παραμονή Χριστουγέννων του 2017 η Μόνικα Λεβίνσκι, κοιτώντας τον άνδρα με τον καπέλο που στεκόταν απέναντί της, σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Με αυτές τις δύο ερωτήσεις ξεκινάει το story που έγραψε η πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον για το περιοδικό Vanity Fair και το τεύχος Φεβρουαρίου.

Σε αυτό περιγράφει την απρόσμενη συνάντηση της με τον πρώην εισαγγελέα Κένεθ Σταρ, τον άνθρωπο που ανέλαβε να διερευνήσει την ανάρμοστη σχέση του τότε πλανητάρχη Μπίλ Κλίντον με την «συγγραφέα» σήμερα-ζουμερή ασκούμενη υπάλληλος τότε-Μόνικα Λεβίνσκι.
Η συνάντηση έλαβε χώρα παραμονή Χριστουγέννων σε ένα εστιατόριο του Ουέστ Βίλατζ, στο Μανχάταν, όπου η Λεβίνσκι πήγε για να δειπνήσει με τους γονείς της.
Κλείσιμο






Ο άνδρας που παρατηρούσε η Μόνικα, ετοιμαζόταν να αναχωρήσει μαζί με την παρέα του από το εστιατόριο και όπως γράφει η Λεβίνσκι, αν η συνάντηση αυτή γινόταν πριν από μια δεκαετία θα είχε φύγει την ίδια στιγμή από το μαγαζί.

Όμως το συγκεκριμένο βράδυ δεν έφυγε, απλά προχώρησε και μίλησε στον μυστηριώδη άνδρα απευθύνοντάς του μια ερώτηση που δεν πρόλαβε να τελειώσει.

Στο «Δεν είσαι ο...;» ο ηλικιωμένος κύριος την διέκοψε και κοιτώντας την στα μάτια είπε: «Άφησε με να συστηθώ. Είμαι ο Κεν Σταρ».

Μια σύσταση ήταν μάλλον απαραίτητη γράφει η Λεβίνσκι, αφού ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε την «Νέμεσι» του Κλίντον, τον πρώην εισαγγελέα που ερεύνησε το περιώνυμο ερωτικό σκάνδαλο του πλανητάρχη.



Ήταν αυτός που την απειλούσε ότι αν δεν συνεργαστεί με την Εισαγγελία θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 27 ετών, φέρνοντας την 24χρονη τότε Μόνικα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Δυο δεκαετίες αργότερα, ένα παγωμένο βράδυ παραμονής Χριστουγέννων η Λεβίνσκι βρέθηκε να συνομιλεί με τον Κένεθ Σταρ που της άγγιζε το μπράτσο και τον αγκώνα μιλώντας της.

Άβολες στιγμές

«Αυτό με έκανε να νιώσω άβολα» είπε η 44χρονη σήμερα γυναίκα, που έμεινε στην ιστορία για την παράνομη σχέση της με τον Κλίντον, τους περίφημους «λεκέδες» από σπέρμα στο φόρεμά της και όλες τις λεπτομέρειες που είδαν σταδιακά το φως της δημοσιότητας.

Το σκάνδαλο Λεβίνσκι ήταν η υπόθεση που εκτίναξε την καριέρα του Κένεθ Σταρ ο οποίος προκειμένου να την φέρει εις πέρας έπεσε με όλα τα μέσα  που διέθετε πάνω στην νεαρή τότε Λεβίνσκι.



Η τελευταία, εκείνο το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου του περσινού έτους, τον σύστησε στους γονείς της, τους οποίους ο Σταρ πίεσε αφόρητα το 1998 να του αποκαλύψουν ό,τι ήξεραν για την σχέση της κόρης τους με τον Κλίντον, απειλώντας την μητέρα της ακόμη και με φυλάκιση.
Η στιγμή ήταν άβολη πιθανόν για όλους. Έγινε ακόμη περισσότερο, όταν η Λεβίνσκι είπε κοιτώντας τον πρώην διώκτη της στα μάτια: «Παρόλο που  ευχόμουν να είχα κάνει διαφορετικές επιλογές τότε, πιστεύω ότι εσείς και το γραφείο σας θα έπρεπε να κάνετε εξίσου διαφορετικές επιλογές».

Χαμογελώντας τόσο-όσο, ο Σταρ της απάντησε: «Το ξέρω. Ήταν αναπόφευκτο».
Τον Μάρτιο συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που ξέσπασε το περιώνυμο σκάνδαλο, αυτό που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη θητεία του Μπιλ Κλίντον και που σημάδεψε για πάντα τη Λεβίνσκι.

Το θυμήθηκε ξανά με το συγγραφικό της πόνημα στο Vanity Fair, το οποίο επέλεξε να κλείσει με μια φράση από μια παλιά μεξικάνικη παροιμία η οποία την εκφράζει απόλυτα. «Προσπάθησαν να μας θάψουν, αλλά δεν ήξεραν ότι είμαστε σπόροι...».                      
             



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης