Xennials: Ποια είναι επιτέλους αυτή η νέα γενιά;

Xennials: Ποια είναι επιτέλους αυτή η νέα γενιά;

Αποκωδικοποιούμε όλα τα γνωρίσματα των γεννημένων μεταξύ του 1977 και του 1983. Αν είσαι κοντά στα 40 ανήκεις στη γενιά των xennials!

Xennials: Ποια είναι επιτέλους αυτή η νέα γενιά;
Εμπεδώσαμε ως έθνος την ύπαρξη των millennials- μια γενιά που θεωρεί βασικό συστατικό της διατροφής της το αβοκάντο και ευθύνεται για τον θάνατο του κινηματογράφου (μόνο Netflix), του γάμου και του κυριακάτικου εκκλησιασμού ( κυριακάτικο brunch η νέα θρησκεία)- επομένως είμαστε έτοιμοι να  μυηθούμε στα μυστικά της γενιάς των xennials. 

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Η ονομασία τους ως xennials προκύπτει από τον συνδυασμό των όρων “generation x” και “millennial”. Στους xennials ανήκουν οι σημερινοί 35άρηδες και όλοι εκείνοι που θεωρούνται σαραντάρηδες (+/- μερικά χρονάκια).  Οι Xennials αποφεύγουν να δώσουν πολλές πληροφορίες στα social media για την ιδιωτική τους ζωή (πιστεύουν ότι θα πέσουν θύματα διαδικτυακής απάτης και υποκλοπής ταυτότητας) ωστόσο συμμετέχουν ενεργά ανεβάζοντας stories στο Instagram και ακολουθούν τις νέες τάσεις στα hashtags (μην τους πουν και χθεσινούς τα νέα παιδιά που θα τους πάρουν τελικά τις δουλειές). 
Κλείσιμο

Όσα limited edition αθλητικά (adidas, Nike, Reebok)  και να αγοράσουν δεν θα γίνουν millennials. Ακόμη κι αν πάθουν ψύχωση με το Netflix και δουν μέχρι και την σειρά με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση για να παίζουν τους “ψαγμένους” δεν θα γίνουν millennials. Από την άλλη δεν μετρούν τα ένσημα τους για τη σύνταξη (την ποια;) και δεν νιώθουν καμία νοσταλγία για την αδικοχαμένη Πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Έχεις υποψίες ότι είσαι xennials (ή δεν σε απασχόλησε ποτέ αλλά θέλεις να λες ότι ανήκεις σε μια γενιά για να σπάει ο πάγος στα τραπεζώματα με αγνώστους) και θέλεις να τις επιβεβαιώσεις; Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά τους:

- Στο άκουσμα του ονόματος “Kylie” αρχίζει να παίζει στο μυαλό τους κάποιο κομμάτι της Μινόγκ και όχι η Κάιλι Τζένερ 



- Μπορεί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ως ιδιοκτήτης ακίνητης παρουσίας (νιώθεις ενοχές και οργή επειδή έχεις περιουσία αλλά σε βάζουν να πληρώνεις το σπίτι σου)

- Δεν υπήρχαν τα social media όταν πήγαινες σχολείο. Ευτυχώς! Γιατί εσύ στην εφηβεία είχες ακμή, μονόφρυδο ή ανύπαρκτα φρύδια ζωγραφισμένα. Οι σημερινοί έφηβοι έχουν τα YouTube tutorials και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν λάμψεις και make up από τα 12. Είναι άλλωστε η γενιά των mall. Θυμάσαι τις φωτογραφίες σου από τις βραδινές εξόδους που ανέβαζες σωρηδόν τους πρώτους μήνες του Facebook, όταν ήσουν 25; Όχι, επειδή τις διέγραψες όταν απόκτησες αξιοπρέπεια. 

- Ίσως αναρωτιέσαι ακόμα τι έγραφε το χαρτάκι της Μαίρης στο Bar. Θεωρείς την Άσπα Τσίνα την πιο καλτ παίκτρια του Fame Story. Έμαθες να κάνεις σκοπελίτικη πίτα παρακολουθώντας τον Πρόδρομο και θυμάσαι τον Τσάκα να αναποδογυρίζει ένα τραπέζι. Γενικά μεγάλωσες ως κοινό ριάλιτι τηλεοπτικών εκπομπών.



- Όταν ήθελες να μπεις στο διαδίκτυο απαγόρευες από τα υπόλοιπα μέλη της τηλεόρασης να μιλήσουν στο τηλέφωνο. Έχεις σπάσει modem από τα νεύρα σου



- Ήσουν ερωτευμένη/ος με μέλος των New Kids On The Block





- Σου έφερε mixtape στο Γυμνάσιο το αγόρι που σε ήθελε ή έφτιαξες mixtape για κάποιον που σου άρεσε



- Ξέρεις τι είναι η δισκέτα. Συγκινήθηκες όταν τις είδες ως έκθεμα στην έκθεση GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα 

- Είχες Sony Walkman. Στο είχαν φέρει δώρο οι γονείς σου από ταξίδι στο εξωτερικό, πριν γίνει κουλ


- Το πρώτο σου κινητό είχε πορτάκι και ήταν Nokia

- Το πρώτο σου email ήταν (και συνεχίζει να είναι) @hotmail.com

- Η αγαπημένη σου ταινία στα 90s ήταν το Stand By Me
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης