Ριμπολόβλεφ κατά Μονακό: Πρωτοφανής εκστρατεία παραπλάνησης και συκοφαντίας

Ριμπολόβλεφ κατά Μονακό: Πρωτοφανής εκστρατεία παραπλάνησης και συκοφαντίας

Μας χτυπάνε γιατί το 2015 ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε το θάρρος να αποκαλύψει τη μεγαλύτερη διεθνή απάτη που έγινε ποτέ στην αγορά έργων τέχνης, αναφέρουν στενοί συνεργάτες του

Ριμπολόβλεφ κατά Μονακό: Πρωτοφανής εκστρατεία παραπλάνησης και συκοφαντίας
Στην αντεπίθεση περνά ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μετά τα συνεχόμενα επικριτικά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου που ανέφεραν ότι ο Ρώσος κροίσος είναι ανεπιθύμητος στο Μονακό από τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Με γραπτή του δήλωση ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μιλά για μια «εκστρατεία δυσφήμισής του» με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σχετικά με τη μεγάλη δικαστική διαμάχη με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέρ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ριμπολόβλεφ αναφέρει: «Η υφιστάμενη εκστρατεία δυσφήμισης, με επίκεντρο το πρόσωπό μου, είναι μια τακτική αποπροσανατολισμού της προσοχής από το γεγονός ότι έχουμε υποβάλει ποινική καταγγελία σχετικά με μια τεράστια υπόθεση απάτης η οποία μπορεί να πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αρκετές υποθέσεις οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα θα διαλευκάνουν την υπόθεση απάτης από όλες τις πλευρές. Πιστεύω ότι η απόπειρα να χρησιμοποιηθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να επηρεαστεί η δικαστική διαδικασία τελικά θα αποτύχει και είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της αναγνωρίζοντας τις σοβαρές κατηγορίες που περιέχονται στην καταγγελία μας».

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ φέρεται να δωροδόκησε υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς γεγονός που εκείνος αρνείται.
Σύμφωνα με όσα καταλογίζουν στο Ρώσο μεγιστάνα ο Γαλλικός Τύπος, η δικηγόρος του Τατιάνα Μπέρσεντα αντάλλασσε γραπτά μηνύματα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του πριγκιπάτου ώστε να πάρουν αποφάσεις υπέρ του στη δικαστική διαμάχη με τον Ελβετό έμπορο τέχνης Ιβ Μπουβιέρ.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τον τέως πια υπουργό Δικαιοσύνης και τον επίσης τέως πλέον Γενικό Εισαγγελέα του πριγκιπάτου Φιλίπ Ναρμινό και Ζαν Πιερ Ντρενό αντίστοιχα. Ο πρώτος συνελήφθη και αντικαταστάθηκε ενώ ο δεύτερος απομακρύνθηκε των καθηκόντων του και επέστρεψε στη Γαλλία, την ίδια στιγμή που Liberation και Le Monde επιδοκίμαζαν τρόπον τινά τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Ο τελευταίος δήλωσε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου «καμία ατασθαλία δεν θα γίνει ανεκτή» στέλνοντας μήνυμα στον Ριμπολόβλεφ ότι είναι ανεπιθύμητος στο πριγκιπάτο.

Εκτός από τον Ριμπολόβλεφ «θέση» για τα όσα διαδραματίζονται πήρε και ο σύμβουλός του Ρώσου κροίσου Σεργκέι Τσερνίτσιν ο οποίος δήλωσε: «Οι ισχυρισμοί κατά του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Γαλλικό Τύπο είναι αβάσιμοι και ελπίζουμε ότι το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα του Μονακό θα ξεκαθαρίσει όλες τις πραγματικές λεπτομέρειες σύντομα. Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας ιδιαίτερα επιθετικής εκστρατείας παραπλάνησης της κοινής γνώμης που στοχεύει στην υπονόμευση της ακεραιότητας του δικαστικού συστήματος του Μονακό και ταυτόχρονα πλήττει την αξιοπιστία των θυμάτων αυτής της υπόθεσης.

Το 2015 ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε το θάρρος να αποκαλύψει υποβάλλοντας επίσημη καταγγελία τη μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ στην αγορά έργων τέχνης διεθνώς. Η αποκάλυψη της σοβαρής και πολύπλοκης αυτής υπόθεσης αποτέλεσε την αιτία για να γίνουν αρκετές τροποποιήσεις στους κανονισμούς που διέπουν το εμπόριο έργων τέχνης. Έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μια δικαστική διαδικασία εναντίον του εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέρ ο οποίος κατηγορείται για απάτη και συνέργεια στη μονιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παράλληλα, εναντίον του εκκρεμεί υπόθεση στη Γαλλία για κλοπή έργων τέχνης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης