Jon Hamm: Η νέα του ζωή

Jon Hamm: Η νέα του ζωή

Πώς ο πρωταγωνιστής του «Baby Driver» βρήκε τον βηματισμό του και διατήρησε το βιτριολικό χιούμορ του;

Jon Hamm: Η νέα του ζωή
Ο Jon Hamm ακούγεται σαν να μιλά από το εσωτερικό ενός πλυντηρίου. Εν μέσω καταιγίδας στην Ατλάντα, οδηγεί προς το αεροδρόμιο φεύγοντας από το σετ της κωμωδίας Tag για ένα 24ωρο ταξίδι στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιείται η πρεμιέρα της ταινίας Baby Driver. «Λυπάμαι. Ελπίζω να με ακούς» λέει. «Αν δεν έχεις νέα μου στο άμεσο μέλλον, σημαίνει πως πιθανώς κατέληξα σε κάποιο λάκκο». Τελικά, επέζησε της διαδρομής και μέχρι στιγμής το φορτωμένο πρόγραμμά του τον θέλει να πρωταγωνιστεί σε μισή ντουζίνα φιλμ και τηλεοπτικές εμφανίσεις φέτος. «Είναι ένα καλό πρόβλημα» λέει. «Μπορείς να κοιμηθείς όταν θα είσαι νεκρός, θεωρώ».

Ο άντρας που έγινε διάσημος ως Don Draper νιώθει καλά στην καριέρα του μετά το Mad Men και διαπιστώνει τι σημαίνει να είσαι ο Jon Hamm, ένας ηθοποιός πρώτης διαλογής. «Οι καλύτεροι ηθοποιοί είναι εκείνοι που δεν ξεχνούν πως είναι γραφτό τους να είναι ευχάριστοι» λέει ο 46χρονος, που τον έχουμε δει σε διαφορετικούς ρόλους, από το αστυνομικό Baby Driver μέχρι την κωμική τηλεοπτική σειρά Unbreakable Kimmy Schmidt.

Ο στοχαστικός και πάντα προσεκτικός με την ιδιωτική του ζωή ηθοποιός παλεύει ακόμη με αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «αναστάτωση από τη δόξα». «Είναι σαν μια καμπάνα που, αν χτυπήσει, δεν μπορείς να πάρεις το χτύπημα πίσω» λέει. «Η ανθρώπινη φύση σου εντάσσεται σε μια σειρά άλλων ειδών». Έχει επίσης ξεπεράσει κάποιες προσωπικές αναστατώσεις από την εποχή του Mad Men, το 2015. Εκείνη τη χρονιά αποκάλυψε πως είχε αναζητήσει θεραπεία για τον εθισμό στο αλκοόλ, ενώ πέντε μήνες αργότερα εκείνος και η σύντροφός του επί δεκαοκτώ χρόνια, ηθοποιός και συγγραφέας Jennifer Westfeldt, ανακοίνωσαν το χωρισμό τους. «Όπως όλα τα πράγματα που είναι διασπαστικά, ή μπορείς να το διαχειριστείς αποτελεσματικά ή μερικές φορές σου παίρνει το καλύτερο από εσένα» λέει ο Hamm για τη δόξα. «Θεωρώ πως αυτό είναι πιθανό να σου συμβεί σε κάθε ηλικία».

Κλείσιμο
Πάντως, βοηθάει να είσαι ώριμος όταν έρθει η επιτυχία και ο Hamm ήταν 36 όταν εμφανίστηκε ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα του στο Mad Men. Πριν από αυτό ο γεννημένος στο Σεντ Λούις (τον μεγάλωσε ο πατέρας του, μάνατζερ σε εταιρεία φορτηγών, αφού έχασε τη μητέρα του όταν ήταν μόλις 10 ετών) πάλευε για να βρει την ταυτότητά του ως ηθοποιός. «Δεν ήταν κεραυνοβόλο» λέει για την καριέρα που επέλεξε. «Σε κάποιο σημείο διαπίστωσα πως ήταν ένα πράγμα που έκανα πιο πολύ από όλα τα άλλα». Ο Hamm έχει δουλέψει σε εστιατόρια και ως καθηγητής υποκριτικής στο St. Louis John Burroughs High School, όπου μαθήτριά του ήταν η Ellie Kemper, μελλοντική συμπρωταγωνίστριά του στο Unbreakable Kimmy Schmidt.

Και ενώ ο Hamm έχτισε επιτυχημένα το προφίλ του και σε κωμικούς ρόλους (πέρα από το Kimmy, έπαιξε στα 30 Rock και Saturday Night Live), η συμμετοχή του στο Baby Driver στο ρόλο ενός κακοποιού είναι μία ακόμη έκπληξη. «Έχω υποδυθεί σκοτεινούς χαρακτήρες, αλλά αυτός ο τύπος είναι ένας κυνικός δολοφόνος» λέει ο Hamm. «Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις τον κακό και είχε πλάκα».

Η υψηλής ταχύτητας οδήγηση ήταν μπόνους. «Προφανώς και δεν έχεις την ευκαιρία να τα κάνεις αυτά στην πραγματική ζωή» λέει. «Είναι ένα χαρακτηριστικό τού γιατί οι άνθρωποι γίνονται ηθοποιοί, για να παίξουν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο».

Παράλληλα, βρίσκεται σε ειρήνη με τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής του που έχουν λιγότερη διασκέδαση – όπως το να βγαίνει ραντεβού σαν δημόσιο πρόσωπο («είναι πραγματικά δύσκολο» έχει πει στο InStyle, «είναι αηδία») και να ακολουθείται από παπαράτσι, αλλά και κάμερες κινητών. «Το τοπίο των media στο οποίο ζούμε είναι μετα-ευαίσθητο… της μετα-ιδιωτικότητας» οδύρεται. «Το μόνο που μπορώ να κάνω για να παραμείνω ζεν με αυτό είναι να απαγκιστρωθώ από αυτό». Μένει μακριά από τα social media και διατηρεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram, «το οποίο χρησιμοποιώ για να ακολουθώ όσους ποστάρουν όμορφα μέρη και μικρά ζωάκια, που με κάνουν να αισθάνομαι χαρά» λέει. «Είμαι απίστευτα ευγνώμων και χαρούμενος για την καριέρα που έχω μέχρι τώρα. Είναι δουλειά μου να βρω την ισορροπία».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης