Γιώργος Οικονόμου-Αντζελα Ισμαήλου: Από τον μεγάλο έρωτα στην αγωγή των 240 εκατ.

Γιώργος Οικονόμου-Αντζελα Ισμαήλου: Από τον μεγάλο έρωτα στην αγωγή των 240 εκατ.

Η πρώην σύντροφος του εφοπλιστή κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης και τον κατακεραυνώνει διεκδικώντας χρηματικό ποσό-μαμούθ από την περιουσία του

Γιώργος Οικονόμου-Αντζελα Ισμαήλου: Από τον μεγάλο έρωτα στην αγωγή των 240 εκατ.
Η σκηνή, βγαλμένη, θαρρείς, από κινηματογραφική ταινία, εκτυλίσσεται στο λιμάνι των Καννών τον Μάιο του 2009, κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ. Πάνω στο εκπληκτικό 45μετρο ιστιοπλοϊκό «Barracuda» ένα χαρούμενο μελίσσι δημοσιογράφων απολαμβάνει το πάρτυ της Αντζελας Ισμαήλου με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ της «Great Directors». 

Η οικοδέσποινα περιφέρεται χαρούμενη με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι, ενώ την ίδια στιγμή ο σύντροφός της Γιώργος Οικονόμου παρακολουθεί από σχετική απόσταση όσα συμβαίνουν και τους Gipsy Kings να τραγουδούν τις μεγάλες επιτυχίες τους προς τέρψη των καλεσμένων. Οκτώ χρόνια μετά και ενώ η σχέση του με την Αντζελα Ισμαήλου έχει λήξει από το 2015, η ξανθιά σκηνοθέτιδα κατέθεσε αγωγή εναντίον του με την οποία διεκδικεί 240 εκατ. δολάρια από την περιουσία του. Η αγωγή κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη και λεπτομέρειές της διέρρευσαν σε ταμπλόιντ όπως η «New York Post» και η «Daily Mail», τα οποία λατρεύουν πιπεράτες υποθέσεις όπου πρωταγωνιστούν greek tycoons, όπως αποκαλούν τους Ελληνες εφοπλιστές. 

Σύμφωνα με την αγωγή, η κυρία Ισμαήλου ισχυρίζεται πως όταν άρχισαν να βγαίνουν το 1994, ο κύριος Οικονόμου είχε πέντε παλιά καράβια στα οποία συνιδιοκτήτης ήταν χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι δικηγόροι της μάλιστα επισημαίνουν στα δικόγραφα ότι ο κ. Οικονόμου μετακόμισε στο διαμέρισμά της επί της Park Avenue, αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων, και ότι η ίδια τα επόμενα 20 χρόνια τον βοήθησε πολύ ώστε να γίνει ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής. 
Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση των δύο πρώην; Το 2016 ο εφοπλιστής τής έδωσε 200.000 δολάρια προκειμένου να γλιτώσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα από κατάσχεση, ζητώντας της να παραιτηθεί από όποιες απαιτήσεις είχε σε σχέση με την περιουσία του. Η κυρία Ισμαήλου το δέχτηκε, όμως, όπως αναφέρει στην αγωγή της, αυτή η παραίτηση από τις διεκδικήσεις της θα πρέπει να ακυρωθεί επειδή υπέγραψε υπό πίεση.
Κλείσιμο

Το υπερπολυτελές «Barracuda» του Γιώργου Οικονόμου, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, δεν αποκλείεται να αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης από την πρώην σύντροφό του




Από τον έρωτα στον πόλεμο

Επί 23 χρόνια ο Γιώργος Οικονόμου και η Αντζελα Ισμαήλου ήταν ζευγάρι, χωρίς όμως να παντρευτούν ποτέ, αφού ο εφοπλιστής είχε ήδη δύο γάμους στο ενεργητικό του, οι οποίοι κατέληξαν σε διαζύγια. Γνωρίστηκαν σε μια πτήση πάνω από τον Ατλαντικό, σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί, απολαμβάνοντας και οι δύο τις ανέσεις της business class, σε ένα ταξίδι με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας ανάμεσα στον εφοπλιστή και τη γοητευτική νεαρή ήταν κεραυνοβόλος, πολύ γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν παντού μαζί εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ η Νέα Υόρκη, όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ο Οικονόμου, ήταν για πολλά χρόνια η βάση τους. Τα καλοκαίρια έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά συνήθως με ιστιοπλοϊκό, αφού ο Οικονόμου λατρεύει το συγκεκριμένο μέσο για να ταξιδεύει, αρνούμενος σχεδόν πάντα τις συμβατικές θαλαμηγούς.

Είναι κάτι μακριά από τη mentalite του και εν γένει την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα του. Μάλιστα στις αρχές του 2000 έχτισε τη βίλα του στο Σεν Μπαρθ της Καραϊβικής,  όπου φωτογραφήθηκαν λίγα χρόνια μετά μαζί με την Αντζελα Ισμαήλου καθισμένοι σε ένα golf car, χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι. Φίλοι του λένε ότι βοήθησε πολύ τη σύντροφό του στις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, χρηματοδοτώντας κινηματογραφικά projects, όπως το ντοκιμαντέρ «Great Directors», όπου η Ισμαήλου συνομιλεί με σημαντικούς σκηνοθέτες. Μάλιστα, όπως λένε κάποιοι από αυτούς, παρά τα εκατομμύρια που ξόδεψε ο Γιώργος Οικονόμου για το φιλμ, το όνομά του δεν αναφέρθηκε ούτε καν στους τίτλους της ταινίας. Στις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο παρουσιάσεις του ντοκιμαντέρ η σύντροφός του δεν τον ευχαρίστησε ούτε μία φορά δημόσια για τη μεγάλη οικονομική συνεισφορά του στο φιλόδοξο project της, εν αντιθέσει με τα «ευχαριστώ» τα οποία μοίραζε αφειδώς σε άλλους. Ο Οικονόμου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ήταν πλέον ένας πολύ ισχυρός εφοπλιστής, με εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μια συλλογή έργων τέχνης που μεγάλωνε διαρκώς και ένα ιστιοπλοϊκό που όταν ταξίδεψε για πρώτη φορά στα ελληνικά νησιά προκάλεσε φθόνο.

Το «Barracuda» κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Perini Navi και ξεχώριζε για τα βαμμένα σε βαθύ μοβ πανιά του, που ήταν το σήμα κατατεθέν του, αλλά και την εξ ολοκλήρου κατασκευή του από αλουμίνιο. Πάνω σε αυτό -για την ακρίβεια σε ένα από τα κατάρτια του - φωτογραφήθηκε για το «Vanity Fair» η κυρία Ισμαήλου, ενώ στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βίβλο του lifestyle συστήθηκε ως κυρία Οικονόμου. «Οταν συνάντησα τον σύντροφό μου», είχε τονίσει, «του είπα ότι λατρεύω την τέχνη και την όπερα. Αυτός μου είπε ότι λατρεύει την ιστιοπλοΐα κι εγώ του επισήμανα ότι ελπίζω να μην καταντήσουμε σαν τη Μαρία Κάλλας και τον Αριστοτέλη Ωνάση». Τελικά η αναφορά της έμελλε να αποδειχθεί αυτοεκπληρούμενη προφητεία...

Το διαμέρισμα στον αριθμό 525 της Park Avenue υπολογίζεται ότι αξίζει τα 1,8 εκατ. δολάρια


Υπογραφές και υποσχέσεις

Στην αγωγή που κατέθεσε η Αντζελα Ισμαήλου κατά του Γιώργου Οικονόμου, οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι ο εφοπλιστής υπέγραψε το 2012 συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο της υποσχέθηκε το 50 % της προσωπικής του περιουσίας. Μόνο που, σύμφωνα με τα δικόγραφα, όταν χώρισαν αρνήθηκε να της καταβάλει το μερίδιο που εκείνη ισχυρίζεται ότι της αναλογούσε και το οποίο προσδιορίζει στα 240 εκατ. δολάρια. Η πλευρά του εφοπλιστή που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στην αγωγή -παρά τις προσπάθειες της «New York Post» να επικοινωνήσει με τον ίδιο και τους δικηγόρους του κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό- δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για την υπόθεση. Το βαρύ χαρτί της πλευράς Οικονόμου είναι το συμφωνητικό αποποίησης των περιουσιακών στοιχείων που υπέγραψε η κυρία Ισμαήλου, όταν ο εφοπλιστής τής έδωσε 200.000 δολάρια για να σώσει το διαμέρισμά της στον αριθμό 525 της Park Avenue. Η κίνηση της κυρίας Ισμαήλου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στους κοσμικούς κύκλους, ειδικά από τη στιγμή που οι άνθρωποι που κινούνται σε αυτούς γνωρίζουν πόσο γαλαντόμος είναι ο Γιώργος Οικονόμου με τις πρώην συζύγους του.

Διατηρεί άριστες σχέσεις και με τις δύο, ενώ στην πρώτη χάρισε δυο σπίτια -ένα στην Κηφισιά και ένα στην Πολιτεία- και στη δεύτερη ένα στην Κηφισιά και ένα στη Φιλοθέη. Εξίσου γενναιόδωρος φάνηκε, λένε πολλοί, και στην περίπτωση της κυρίας Ισμαήλου, η οποία όμως έχει διαφορετική άποψη και δύο χρόνια μετά το τέλος της σχέσης τους αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει προβλήματα με την αμερικανική δικαιοσύνη για τους χειρισμούς των μετοχών της ναυτιλιακής του εταιρείας Dry ships (μέτοχοι έχουν καταθέσει εναντίον του ομαδική αγωγή). 

Ο εφοπλιστής με την τωρινή σύντροφό του Κυβέλη Μελετοπούλου


Στην προσωπική του ζωή, αντίθετα, όλα βαίνουν ιδανικά τα τελευταία χρόνια. Λίγους μήνες μετά τον χωρισμό του από την κυρία Ισμαήλου, ερωτεύτηκε τη φίλη της κόρης του Κυβέλη Μελετοπούλου, την οποία γνώρισε σε μια κρουαζιέρα με το «Barracuda». Το ειδύλλιό τους συζητήθηκε έντονα στην αρχή όχι μόνο λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας, αλλά επειδή, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, έγινε η αιτία να μπει στον πάγο η στενή φιλική σχέση της κόρης του Οικονόμου με την κόρη του Τάσου Μελετόπουλου. Με την Κυβέλη έγινε πατέρας για έκτη φορά -έχει αποκτήσει άλλα πέντε παιδιά από τους δύο προηγούμενους γάμους του- αφού απέκτησαν ένα κοριτσάκι, τη μικρή Ηλέκτρα. Εξακολουθεί να κινείται μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτό το διάστημα και αν κάποιος επισκεφθεί τα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας στο Μαρούσι μπορεί να θαυμάσει αρκετά έργα τέχνης της ιδιωτικής συλλογής του. Είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά μαζί με ακίνητα ή ακόμη και το «Βarracuda» να αποτελέσουν αντικείμενα διεκδίκησης από την πρώην σύντροφό του, αν κερδίσει -κάτι αρκετά δύσκολο- την αγωγή εναντίον του Ελληνα εφοπλιστή που έπεσε πάνω σε άλλη μια φουρτούνα, από τις πολλές που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης