Τζωρτζέλα Κοσιάβα: Με δική της εκπομπή στο Epsilon

Τζωρτζέλα Κοσιάβα: Με δική της εκπομπή στο Epsilon

Η δημοσιογράφος μιλάει για τη περσινή σεζόν με την Ελένη Μενεγάκη, την πρώτη της συνεργασία με την Κατερίνα Καινούργιου και το νέο επαγγελματικό της βήμα

Τζωρτζέλα Κοσιάβα: Με δική της εκπομπή στο Epsilon
«Με την Ελένη είχα τρακ. Έβγαινα στον ''αέρα'' και έτρεμα»
Μετά από 5 σεζόν στην εκπομπή Πρωινή Μελέτη με την Ελεονώρα, πέρυσι η Τζωρτζέλα Κόσιαβα ήταν στην ομάδα της Ελένης Μενεγάκη μπροστά από τις κάμερες. «Ομολογώ πως δεν το πίστευα ότι θα πάω στην εκπομπή της Ελένης. Όταν μου το ανακοίνωσαν, από τη χαρά μου βγήκαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά μας στην Πλάκα να το γιορτάσουμε» θυμάται. Ωστόσο, παραδέχεται πως δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά της. «Με την Ελένη είχα πάρα πολύ τρακ. Έβγαινα στον αέρα και έτρεμα. Δεν βρήκα τα πατήματά μου, αλλά και καμία βοήθεια μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ήμουν ένα νέο μέλος στην ομάδα και ουδείς με βοήθησε, παρά μόνο η Κατερίνα Ζαρίφη. Δεν μετανιώνω, όμως, για τη συνεργασία μου με τη Μενεγάκη. Ήταν δώρο Θεού για μένα, αλλά και το comeback μου μετά την εγκυμοσύνη μου. Έμαθα πολλά. Μπορώ να σου πω ότι με την Ελεονώρα Μελέτη πήρα το τηλεοπτικό μου “πτυχίο”, αλλά με τη Μενεγάκη έκανα “μεταπτυχιακό και διδακτορικό μαζί” μέσα σε μια σεζόν. Αν και δεν το καταλάβαινε, την παρακολουθούσα εξονυχιστικά, ακόμα και στα διαλείμματα της εκπομπής, έμαθα πολλά από την Ελένη».

Από τον Απρίλιο του 2016 και μετά, η Τζωρτζέλα σταματά να εμφανίζεται μπροστά από τις κάμερες. «Αυτό ήταν μια επιλογή της Ελένης Μενεγάκη. Έχουμε δει αρκετά συχνά στην εκπομπή της να αλλάζει τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα της στον τηλεοπτικό αέρα. Στην αρχή με στενοχώρησε, αλλά μετά έπαψε να με ενδιαφέρει γιατί δεν είχα να αποδείξω κάτι. Ο κόσμος που με παρακολουθεί τόσα χρόνια ξέρει ποια είμαι. Το ίδιο και τα τηλεοπτικά στελέχη. Τώρα, όσον αφορά τους πειραματισμούς που κάνει η Ελένη με τους ανθρώπους της εκπομπής της, θεωρώ πως είναι λάθος της. Όταν προσθέτεις ανθρώπους σε μια ομάδα, πρέπει να τους βοηθήσει και η παρουσιάστρια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ να αφομοιωθούν στην παρέα και να μην κοιτάει ο καθένας την πάρτη του. Η Ελένη τόσα χρόνια έβγαζε μια παρεΐστικη διάθεση, μια ανεμελιά και μια ευθυμία, κάτι που δεν φάνηκε ούτε φέτος αλλά ούτε πέρσι που ήμουν εγώ. Θεωρώ πως η Ελένη πρέπει να κάνει μια εκπομπή που να είναι η χαρά της ζωής, όπως είναι η ίδια, επιλέγοντας κοντά της πρόσωπα που θα τους δώσει χώρο και χρόνο. Δεν μπορεί ξαφνικά κάποιος να μη σου αρέσει και να τον βαριέσαι. Αυτά είναι λάθη και τα λάθη πληρώνονται. Προσωπικά, ήξερα από τον πρώτο κιόλας μήνα πως δεν θα συνέχιζα εκεί».

Η Τζωρτζέλα θυμάται έντονα ένα περιστατικό από την περσινή σεζόν. «Ήταν η μέρα που μάθαμε για το τραγικό δυστύχημα με τον Παντελή Παντελίδη. Για την ιστορία, η πρώτη εκπομπή που έκανε αναπαραγωγή σε συνέντευξη του Παντελίδη ήταν η Πρωινή Μελέτη. Ήταν μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Παντελίδης στον Αρναούτογλου, την οποία είχα προτείνει να παίξουμε στον Θέμη Μάλλη, που ήταν τότε ο αρχισυντάκτης μας. Γνώριζα πολλά για τον Παντελή, είχα όλο το τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Εκείνη, λοιπόν, την τραγική μέρα του Φεβρουαρίου του 2016 δεν βγήκα ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα. Όταν η αρχισυνταξία μου ανακοίνωσε πως δεν θα είμαι στο πάνελ, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τους πω όσα γνώριζα. Συνειδητοποίησα πως ακόμα και οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιον άνθρωπο έχουν πάρει στην εκπομπή. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα με πήραν τηλέφωνο συνάδελφοι, οι οποίοι απόρησαν που δεν βγήκα να μιλήσω για τον Παντελή».

Το νέο επαγγελματικό βήμα

Tρία χρόνια μετά το τέλος της εκπομπής Πρωινή Μελέτη, η Τζωρτζέλα Κόσιαβα ξανασυναντήθηκε επαγγελματικά με τον Θέμη Μάλλη, αρχισυντάκτη της εκπομπής Φτιάξε Καφέ Να Σ’ τα Πω στο Epsilon. Η Τζωρτζέλα συμμετέχει στη δημοσιογραφική ομάδα που πλαισιώνει την Κατερίνα Καινούργιου.
Κλείσιμο

«Ο Θέμης είναι πραγματικός μου φίλος, ένας από τους ελάχιστους που έχω στο χώρο. Μου τηλεφώνησε τον Απρίλιο του 2016 και μου είπε πως το φθινόπωρο θα γινόταν μια πρωινή εκπομπή στο Epsilon με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη και με ήθελε μαζί του. Στην πορεία, όμως, άλλαξαν τα πράγματα και μου ανακοίνωσε πως την εκπομπή θα την παρουσιάσει η Κατερίνα Καινούργιου. Η Κατερίνα ανέκαθεν μου ήταν συμπαθής τηλεοπτικά. Πολλές φορές είχα πάρει το μέρος της, διότι θεωρούσα πως έχει δεχτεί έναν αναίτιο πόλεμο από τα media. Αν μου έλεγες να κάνω εκπομπή με τη Μαρία Ηλιάκη, που δεν μου είναι συμπαθής, ή τη Μαίρη Συνατσάκη, που μου είναι αδιάφορη, δεν θα έλεγα “ναι”» δηλώνει.

Σε λίγες μέρες η εκπομπή Φτιάξε Καφέ Να Σ’ Τα Πω ρίχνει αυλαία για φέτος, ενώ και από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου η Τζωρτζέλα αναλαμβάνει την παρουσίαση μιας καθημερινής τρίωρης πρωινής εκπομπής. «Μόλις μου έγινε η πρόταση, δέχτηκα με χαρά. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα είναι ένα καθημερινό μαγκαζίνο ποικίλης ύλης που θα προβάλλεται 11.00 – 14.00 και θα έχει τον τίτλο Μάτσες Μούτσες. Είναι μια δική μου έκφραση, παράφραση από το γνωστό “ματς μουτς”, δηλαδή φιλάκια, που χρησιμοποιώ καθημερινά! Νονός είναι ο Θέμης Μάλλης και είναι ένας πολύ γλυκός τίτλος που μου ταιριάζει απόλυτα».

Την Τζωρτζέλα θα πλαισιώσουν δημοσιογράφοι του ψυχαγωγικού τμήματος του Epsilon που θα εναλλάσσονται στο πάνελ. Ύστερα από δώδεκα χρόνια μπροστά από τις κάμερες, παραδέχεται πως κάποια στιγμή θα ήθελε να βρεθεί και πίσω από αυτές. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε παρουσιάστρια ούτε πανελίστρια. Είμαι δημοσιογράφος και κάποια στιγμή, όταν το επιλέξω εγώ, θα βρεθώ και πίσω από τις κάμερες, σε μια άλλη θέση».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης