John «Sonny» Franzese: Ο τελευταίος νονός ζει ανάμεσά μας

John «Sonny» Franzese: Ο τελευταίος νονός ζει ανάμεσά μας

Αποφυλακίστηκε σε ηλικία εκατό ετών ο υπαρχηγός της μαφιόζικης οικογένειας Colombo, που δεν έσπασε ποτέ την ομερτά - Οι αρχές τον θεωρούν υπεύθυνο για πενήντα έως εκατό θανάτους

John «Sonny» Franzese: Ο τελευταίος νονός ζει ανάμεσά μας
Ο John «Sonny» Franzese δεν βγήκε όρθιος από την φυλακή, αλλά καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Στα εκατό του χρόνια δεν βλέπει σχεδόν καθόλου, είναι κουφός και παρέμεινε μέχρι την τελευταία ημέρα του εγκλεισμού του ένας αμετανόητος μαφιόζος παλαιάς κοπής.
Με κάποια μικρά διαλείμματα πέρασε πάνω από μισό αιώνα της ζωής του στη φυλακή, αρνούμενος να συνεργαστεί με τις αρχές και να δώσει τα αφεντικά του ή συνεργάτες του, όσες φορές και αν του ζητήθηκε.

Ο τρομερός πρώην υπαρχηγός της οικογένειας Colombo ήταν μέχρι την περασμένη Παρασκευή ο τελευταίος αμετανόητος νονός, ένας πιστός στρατιώτης στα ιδανικά της Μαφίας.

Μόνο που η εμφάνισή του δεν θύμιζε σε τίποτε πλέον, τον μαφιόζο με το σκληρό πρόσωπο που φέρεται να «καθάρισε» σύμφωνα με τις αρχές από πενήντα έως εκατό ανθρώπους κατά την διάρκεια της δράσης του.

Στο λυκόφως μιας ζωής που θα μπορούσε άνετα να γίνει κινηματογραφικό σενάριο, ο Franzese αποφυλακίσθηκε και μεταφέρθηκε στο σπίτι της κόρης του στο New Jersey, για να ζήσει επιτέλους ελεύθερος.

Κλείσιμο
Τον γιο του John Jr. δεν θέλει να τον ξέρει εδώ και χρόνια.

 Εν αντιθέσει με αυτόν που τον έβαλε στους κόλπους της οικογένειας Colombo, όταν είδε τα σκούρα προτίμησε να «καρφώσει» συνεργάτες και φίλους χωρίς να σκεφτεί ούτε μια στιγμή την «ντροπή» που ένοιωσε ο πατέρας του.

Σήμερα ο γιος που για τον John Franzese δεν υπάρχει, ζει ενταγμένος σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων του FBI, με άλλη ταυτότητα και σε άγνωστη τοποθεσία, κάπου στην Αμερική.

Την χώρα όπου «μεγαλούργησε» ο πατέρας του...





«Έχω σκοτώσει πολλούς...» 

Το πλοίο κούναγε, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που ένοιαζε την Maria Franzese εκείνο το κρύο βράδυ του Φλεβάρη του 1917, στο ταξίδι από τη Νάπολη στην Αμερική, την γη της επαγγελίας για χιλιάδες Ιταλούς μετανάστες.

Την είχαν πιάσει οι πόνοι της γέννας και ο άνδρας της Carmine δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Για την ακρίβεια, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε εκτός από το να περιμένει, όσο κάποιες γυναίκες βοηθούσαν την δική του να φέρει στον κόσμο τον γιο του.




Το κλάμα του μωρού ακούστηκε εν πλω, και θα ακουγόταν για μήνες σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης, όπου εγκαταστάθηκε αρχικά η οικογένεια Franzese, αναζητώντας μια καινούργια αρχή.

Από μικρός ο John ήταν δυο πράγματα, έξυπνος και τσαμπουκάς τα οποία του χρησίμευσαν πολύ όταν νεαρός πια αποφάσισε να περάσει στην παρανομία και να ενταχθεί στους κόλπους της μαφίας.

Ξεκίνησε απο χαμηλά, από μικρές δουλειές για την οικογένεια Profaci-μετέπειτα Colombo-στην αρχή και γρήγορα πέρασε στις big buisiness.

Χρόνια αργότερα μιλώντας με τον «συνάδελφό» του Gaetano Fatato ο οποίος ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας και ηχογραφούσε τις συνομιλίες τους έλεγε: «Έχω σκοτώσει πολλούς και δεν μιλάμε για τέσσερις, πέντε, έξι ή δέκα».

Περιέγραψε τεχνικές που χρησιμοποιούσε στους φόνους ώστε να μην αφήνει ίχνη, περνώντας π.χ. με γυαλιστικό νυχιών τα δάχτυλά του, ώστε να μην αφήνει αποτυπώματα ή φορώντας σκουφί μπάνιου την ώρα της δολοφονίας, ώστε να μην βρεθούν τρίχες οι οποίες θα μπορούσαν να εξεταστούν για DNA.

Τη εποχή της παντοδυναμίας του, δειπνούσε τα βράδια στο θρυλικό κλαμπ «Copacabana» με τον διάσημο πυγμάχο Jake La Motta και τον Frank Sinatra, που ήταν φίλοι του, πληρώνοντας πάντα αυτός τον λογαριασμό.




Ο νόμος της σιωπής
Μέχρι το 1967, μπορεί να είχε συλληφθεί ουκ ολίγες φορές, κατάφερνε όμως πάντα να ξεγλιστράει, με ή χωρίς δίκες, έχοντας σχεδόν πάντα κάποιο άλλοθι.

Όταν όμως κατηγορήθηκε σχεδόν για μια ντουζίνα  ληστείες τραπεζών, δικάστηκε και μετά από τρία χρόνια εισέπραξε πενήντα χρόνια φυλακή, αφού αρνήθηκε πεισματικά να κατονομάσει συνεργούς, μαφιόζους ή να εμπλέξει μέλη της οικογένειας Colombo για την οποία δούλευε.
Από το 1978 και μετά βγήκε αρκετές φορές έξω με συγκεκριμένους όρους αναστολής τους οποίους πάντοτε παραβίαζε και επέστρεφε στην φυλακή, αρνούμενος να ηρεμήσει.

Λάτρευε τις γυναίκες και το σεξ-απέκτησε οχτώ παιδιά απο τον γάμο του με την Christina Capobianco-όμως παρά τις δεκάδες ερωμένες που φέρεται να είχε, δεν χώρισε ποτέ την γυναίκα του.

Τελικά τον χώρισε αυτή, μην αντέχοντας τα μέσα-'έξω του συζύγου της στις φυλακές, ο οποίος μέχρι τα ενενήντα τρία χρόνια του παρέμεινε ενεργός υπαρχηγός της Μαφίας.

Τότε ήταν που συνελήφθη για εκβιασμό δύο κλαμπ με στριπτίζ και μιας πιτσαρίας στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να του δίνουν λεφτά για προστασία!

Αμετανόητος, μπήκε πάλι στην φυλακή, όπου κανείς δεν τολμούσε να πειράξει τον John «Sonny» Franzese, έναν από τους τελευταίους «αυθεντικούς» μαφιόζους του 20ου αιώνα.
Αυτόν που προτίμησε να κρατήσει το στόμα του ερμητικά κλειστό και να περάσει μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα ενός σωφρονιστικού ιδρύματος, αρνούμενος να σπάσει την ομερτά.  









  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης