Εξομολογήσεις της Νταϊάνα: Έπεσα επίτηδες από τις σκάλες όταν ήμουν έγκυος για να με προσέξει ο Κάρολος

Εξομολογήσεις της Νταϊάνα: Έπεσα επίτηδες από τις σκάλες όταν ήμουν έγκυος για να με προσέξει ο Κάρολος

Η «θλιμμένη πριγκίπισσα» μιλά για την ψυχολογική της κατάρρευση, το καυγά με τον Κάρολο με αφορμή την δημόσια λιποθυμία της και την αδυναμία των γιατρών να την βοηθήσουν

Εξομολογήσεις της Νταϊάνα: Έπεσα επίτηδες από τις σκάλες όταν ήμουν έγκυος για να με προσέξει ο Κάρολος
Στις απεγνωσμένες προσπάθειες της Πριγκίπισσας Νταϊάνα να τραβήξει την προσοχή του συζύγου της, από τους πρώτους κιόλας μήνες του γάμου τους, ενώ εκείνος είχε μάτια μόνο για την αγαπημένη του Καμίλα, αναφέρεται το τρίτο μέρος των μυστικών ηχογραφήσεων που είχε κάνει η ίδια η «θλιμμένη πριγκίπισσα» για τον βιογράφο της το 1991.

Στα νέα απομαγνητοφωνημένα κείμενα που δημοσιεύει η Daily Mail, η Νταϊάνα μιλά για την ψυχρότητα και την αδιαφορία του Καρόλου, την εχθρική διάθεση του παλατιού που κατηγορούσε μόνο εκείνη για την κατάρρευση του γάμου της, τα έντονα ψυχολογικά της προβλήματα και την αδυναμία των γιατρών να τη βοηθήσουν.

Διαβάστε τα αποκαλυπτικά αποσπάσματα από τις απομαγνητοφωνήσεις των «κασσετών της Νταϊάνα».

Κλείσιμο
Η πτώση από τις σκάλες

«Όταν ήμουν τεσσάρων μηνών έγκυος με τον Γουίλιαμ, έπεσα επίτηδες από τις σκάλες, προσπαθώντας να τραβήξω την προσοχή του άντρα μου, ώστε να με ακούσει έστω και για μια φορά. Είχα μιλήσει στον Κάρολο για την απελπισία που ένιωθα, και με είχε δει να κλαίω γοερά με λυγμούς. Η απάντησή του ήταν ότι "κάνω την τρίχα τριχιά". "Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ άλλο για να σε ακούω. Πάντα το ίδιο κάνεις. Πάω για ιππασία», μου είπε και έφυγε. Έτσι πήγα κι έπεσα από τις σκάλες. Η Βασίλισσα βγήκε από το δωμάτιο της και με είδε. Ήταν τελείως τρομοκρατημένη και έτρεμε σύγκορμη. Ήξερα ότι δεν θα έχανα το παιδί, παρά το γεγονός ότι είχα πολλές μελανιές στο στομάχι. Όταν γύρισε πίσω ο Κάρολος, ήταν τελείως ψυχρός και απόμακρος. Ούτε καν γύρισε να με κοιτάξει»

Η λιποθυμία και η θεραπεία
«Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μ' εμένα, όμως κανείς γύρω μου δεν με καταλάβαινε. Χρειαζόμουν ξεκούραση και φροντίδα στο σπίτι μου και ήθελα να κατανοήσει κάποιος το μαρτύριο που ζούσα μέσα στο μυαλό μου. Ήταν μια απεγνωσμένη κραυγή για βοήθεια (η πτώση από τις σκάλες). Δεν είμαι κακομαθημένη, απλά χρειαζόμουν χρόνο και βοήθεια για να προσαρμοστώ στον νέο μου ρόλο. Δεν ξέρω τι έλεγε ο Κάρολος στη Βασίλισσα για μένα. Το μόνο σίγουρο ήταν πως της είχε πει για τη βουλιμία, και εκείνη έλεγε σε όλους πως αυτός ήταν ο λόγος που ο γάμος μας δεν πήγαινε καλά, και ότι ο καημένος ο Κάρολος υπέφερε εξαιτίας μου. Το μέρος του γιου του έπαιρνε και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είχε πει στον Κάρολο ότι εάν ο γάμος μας δεν πήγαινε καλά, μετά από πέντε χρόνια θα μπορούσε να επιστρέψει στις εργένικες συνήθειές του.

Ήμασταν στην Expo ’86 όταν λιποθύμισα. Δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Περπατούσαμε για ώρες και εγώ ήμουν τελείως νηστική. Δεν είχα βάλει τίποτα στο στόμα μου εκείνη την ημέρα και τις περασμένες μέρες ότι είχα φάει το είχα κάνει εμετό. Αισθάνθηκα αδύναμη αλλά ντράπηκα να πω κάτι επειδή δεν ήθελα να με περάσουν για γκρινιάρα. Τότε ξαφνικά λιποθύμισα... Όταν συνήλθα ο Κάρολος με κατσάδιασε. Είπε ότι θα μπορούσα να έχω λιποθυμίσει κάπου ήσυχα, μόνη μου σε κάποιο δωμάτιο. Αισθάνθηκα πολύ ντροπιασμένη... Βασικά, ήμουν εξαντλημένη και τελείως αδύναμη από την έλλειψη φαγητού. Όλοι έλεγαν "δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια απόψε, πρέπει να κοιμηθεί". Ωστόσο ο Κάρολος επέμενε ότι έπρεπε να βγω μαζί του αλλιώς τα ΜΜΕ θα νόμιζαν ότι συνέβαινε κάτι φρικτό και δεν θα μας άφηναν σε ησυχία.

Εγώ γνώριζα ότι πράγματι συνέβαινε κάτι φριχτό, αλλά ήμουν πολύ ανώριμη για να το πω. Ήρθε ένας γιατρός να με δει. Του είπα ότι προξενούσα εμετό στον εαυτό μου. Εκείνος φάνηκε ότι δεν ήξερε τι να πει, αφού δεν είχε ιδέα πώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημά μου. Μου έδωσε ένα χάπι για να με κάνει να το "βουλώσω". Ένιωσα απαίσια».

Οι ψυχολόγοι που της «επέβαλε» το παλάτι

«Ήταν πολύ παράξενο. Ένιωθα έρμαιο διαφόρων δυνάμεων που δεν μπορούσα να ελέγξω. Δεν επέλεγα εγώ τα άτομα που μου έφερναν για να κάνω θεραπεία. Κανένας από τους γιατρούς που συνάντησα δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Ένας από αυτούς μάλιστα με έκανε έξαλλη. Εκείνος χρειαζόταν περισσότερο ψυχίατρο από εμένα. Ένας άλλος μου τηλεφωνούσε κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα και με έβαζε να του μεταφέρω όλες τις συζητήσεις που είχα με τον άνδρα μου εκείνη την ημέρα. Όμως δεν υπήρχαν συζητήσεις, υπήρχαν μόνο σκηνές και κλάματα».

Οι μυστικές ηχογραφήσεις

Το 1991 ελάχιστα άτομα γνώριζαν την αλήθεια για τον γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Κάρολο: ότι στην πραγματικότητα κάτω από τη λαμπερή βιτρίνα, επρόκειτο για μια διαλυμένη σχέση... και ότι η πρίγκιπας της Αγγλίας είχε αναθερμάνει τη σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Απογοητευμένη και εξαντλημένη από την αδιάκοπη «παράσταση» που έδινε το ζεύγος για τους δημοσιογράφους, η «θλιμμένη πριγκίπισσα» αποφάσισε να αποκαλύψει τη δική της πλευρά της ιστορίας, ηχογραφώντας τις εξομολογήσεις της σε κασέτες τις οποίες έστειλε μέσω ενός μεσάζοντα στον συγγραφέα Άντριου Μόρτον. 

Ο μόνος της όρος; Η συμμετοχή της στη συγγραφή της αποκαλυπτικής βιογραφίας θα παρέμενε αυστηρά μυστική. Το αποτέλεσμα ήταν ένα βιβλίο που ξεπούλησε αμέσως, με τίτλο «Νταϊάνα, η αληθινή της ιστορία». Τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από τη νέα έκδοση του βιβλίου με τις απομαγνητοφωνημένες ηχογραφήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης