Βίντεο: Μαθήματα Πινγκ Πονγκ και όχι μόνο από έναν Πρωταθλητή

Βίντεο: Μαθήματα Πινγκ Πονγκ και όχι μόνο από έναν Πρωταθλητή

Ο 39χρονος Χρήστος Φράγκος είναι αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αμαξίδιο - Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί καθόλου εμπόδιο στην εξέλιξη και τους στόχους του

Βίντεο: Μαθήματα Πινγκ Πονγκ και όχι μόνο από έναν Πρωταθλητή
Ο Χρήστος Φράγκος είναι 39 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Βύρωνα. Οι σπουδές του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ δεν τον κέρδισαν καθώς από πολύ νωρίς είχε αποφασίσει ότι θα ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό. Παλαιότερα με το μπάσκετ, αργότερα με την κολύμβηση αλλά τελικά με την επιτραπέζια αντισφαίριση.



Κλείσιμο
Αρχικά, καθαρά ερασιτεχνικά, πλέον ως επαγγελματίας αθλητής. «Έχει φοβερή στρατηγική. Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ συναρπαστικό. Είναι τόσο γρήγορο το άθλημα που θέλει τρομερή ταχύτητα σκέψης», έτσι το περιγράφει ο ίδιος. Το παράπονό του και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι οι ίδιες που ακούγονται από τη μεγαλύτερη μερίδα των αθλητών της χώρας. Αφορά σε χώρους, προπονητικές υποδομές και οργάνωση. Ενώ όπως λέει: «είναι πολύ εύκολο να παίξεις γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι δύο ρακέτες και ένα τραπέζι»
. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που τον συναρπάζει στο άθλημα:
«Μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις με οποιονδήποτε ακόμα και στο σπίτι σου, σε ένα τραπέζι και αντί για δυχτάκι, βάζεις ένα βιβλίο ή ότι άλλο έχεις που μπορεί να σταθεί για χώρισμα». 



Ο Χρήστος είναι αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αμαξίδιο. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί καθόλου εμπόδιο στην εξέλιξη και τους στόχους του, δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση για τον ίδιο. Γι’ αυτό και το ζήτημα της προσβασιμότητας είναι το τελευταίο που αναφέρει. Γνωρίζει την κατάσταση αφού τη βιώνει καθημερινά στις μετακινήσεις του και αναφέρει: «είναι από τα πράγματα που πρέπει να είσαι τυχερός για να τα βρεις στην Ελλάδα. Για να αλλάξει αυτό «θα πρέπει απλά να δουν οι άνθρωποι το πρόβλημα που υπάρχει». 

Η αναπηρία του προέκυψε όταν ήταν 20 ετών. Η πραγματικότητα αυτή δεν ήταν εμπόδιο στο να κατακτήσει κορυφαίες θέσεις σε ατομικά και ομαδικά ελληνικά πρωταθλήματα. Μιλώντας για το επίπεδο των αθλητών της χώρας, θεωρεί πως η μόνη διαφορά με αυτούς του εξωτερικού είναι οι καλύτερες συνθήκες προπόνησης, τίποτα άλλο. 

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Χρήστος μας δείχνει ακόμα καλύτερα ποιος είναι. Λέει πως όλη του η προσπάθεια “του δίνει την ευκαιρία να κάνει τους άλλους να διαπιστώσουν πως μπορεί να κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο αλλά δεν διαφέρει σε κάτι από κάποιον αρτιμελή και τονίζει: 

«Αξίζει να προσπαθήσεις και ας μην κερδίσεις. Μην κρίνεις αυτόν που προσπάθησε σε κάτι αλλά μπορεί να απέτυχε, αλλά αυτόν που απέτυχε να προσπαθήσει». 

Μη φοβάσαι να τολμήσεις, προσπάθησε και #deiksepoioseisai

Πέντε συμβουλές για καλό Πινγκ Πονγκ από τον Χρήστο Φράγκο


1-Να είσαι ήρεμος

2-Να έχεις γρήγορη σκέψη

3-Να έχεις ταχύτητα στην εκτέλεση

4-Να μπορείς να αλλάζεις τη στρατηγική σου σε σχέση με την εξέλιξη του παιχνιδιού και τον αντίπαλο που αγωνίζεσαι 

5-Να χαίρεσαι το παιχνίδι κάθε στιγμή, κάθε φορά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης